Raily Ignacio

Ignacio met vijf treffers uit twee duels op dreef: “Ben God dankbaar”

Raily Ignacio schroefde zijn doelpuntenproductie afgelopen weekend nog maar eens op. Met zijn vier treffers tegen Quick Boys (5-1 eindstand) leidde hij zijn team naar de eerste drie punten van dit seizoen. De centrumspits is blij met zijn goals, al prijst hij vooral het gehele team om zich heen. “Het is goed om te zien dat het allemaal voetballende goals zijn, die ontstaan uit de opzet die we als team hebben. Als je zoveel doelpunten kunt maken, moet dat iedereen een goed gevoel geven”, stelt Ignacio.

De geboren Hagenees kon zijn derde seizoen bij AFC persoonlijk niet beter beginnen en staat dan ook fier bovenaan in het topscorersklassement. “Uiteindelijk sta ik als spits op het veld om doelpunten te maken. Het is fijn als je die kan maken. Daarvoor ben ik God dankbaar.” Ignacio vond het derde doelpunt de mooiste goal van de vier. “Het begon bij een lange bal van Patrick (Zonneveld, red.). De verdedigers van Quick Boys wilden me volgens mij inkapselen, alleen zij timeden verkeerd. Daardoor kon ik de bal terug koppen naar Joël (Tillema, red.), die vrij kon opstomen. Hij moest vervolgens op het juiste moment de bal geven, want anders was het buitenspel. Uiteindelijk stak hij de bal tussendoor en nam ik die mee met mijn rechter buitenkant. De keeper twijfelde en toen was het kassa.” De voetballer is nog altijd zo blij als een kind wanneer hij een treffer op zijn naam zet. “Het gevoel van scoren zal nooit verdwijnen. Wat je soms wel merkt, is dat het normaal lijkt dat Ignacio scoort. Maar uiteindelijk probeer ik er veel voor te doen en heb ik het gevoel dat ik er nog veel voor kán doen.”

Ignacio ziet dat hij in de loop van de jaren wel wat anders tegen zijn goals is gaan aankijken. “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Als team willen we het goed doen en dat is echt het aller-aller-allerbelangrijkste. Je hebt er gewoon niets aan als je goals maakt en met een doelpunt teveel tegen verliest. Nu ik een dagje ouder ben weet ik als geen ander dat je het meeste succes hebt wanneer je als team goed presteert. Dan ga je veel lekkerder naar je wedstrijden toe.” AFC behaalde door het gelijkspel tegen Noordwijk in de eerste twee duels vier punten. “We moeten daarover gematigd tevreden zijn. Ik ben tevreden dat we Quick Boys konden verslaan, maar over de eerste wedstrijd kunnen we dat niet zijn. Noordwijk deed het goed, credits voor hen, maar ik had gehoopt dat we iets verder waren. Dat was niet het geval, al kan het aan veel factoren hebben gelegen.”

De overwinning tegen Quick Boys moet de Amsterdammers helpen aan een stap in de goede richting, al is Ignacio nog terughoudend. “Een zwaluw maakt nog geen zomer, zei de trainer deze week. We hebben met 5-1 gewonnen, maar het blijven maar drie punten. Zondag hebben we een hele lastige uitwedstrijd tegen De Treffers, die we vaak gelijk spelen. Het zijn uiteindelijk allemaal finales en iedereen wil van AFC winnen. We moeten daarom scherp blijven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC