Iliass Aynaou (Lebo): “Derby tegen Knooppunt een soort Ajax-Feyenoord”

De Amsterdamse zaalvoetbalderby tussen ‘T Knooppunt en ASV Lebo is altijd speciaal. Voor Iliass Aynaou al helemaal. De speler van Lebo schoot zijn club twee jaar geleden tegen de grote rivaal naar het landskampioenschap en keert vrijdagavond voor even weer terug in de Sporthallen Zuid.

“Deze wedstrijd leeft altijd bij ons. De heenwedstrijd verloren wij, dus we hebben iets recht te zetten”, zegt Aynaou, referend aan de 2-3 nederlaag in november. “Op de training merk je dat iedereen deze week een tandje bijzet. Het is ook een leuke wedstrijd als je naar de ranglijst kijkt (nummer twee tegen nummer drie, red.). Ik verwacht een gelijkwaardige wedstrijd, maar tijdens een derby kan je het nooit voorspellen hoe het gaat lopen. Wij zitten nu in een flow en zijn klaar om te knallen.”

Aynaou ziet de derby tegen ‘T Knooppunt als de leukste wedstrijd van het seizoen. “Ik kijk er al vanaf het begin van deze week naar uit. Voor mij is het een soort Ajax-Feyenoord. Hoe moeilijk het ook is, je wil deze winnen. Het is lekker om kort na de wedstrijd tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je deze hebt gewonnen. De helft van ‘T Knooppunt ken ik en sommige jongens spreek ik veel buiten het voetbal om. Deze week worden er ook grapjes over en weer gemaakt. Ik merk dat het leeft en dat is ook het leuke van zo een wedstrijd.”

De herinneringen aan deze topper gaan bij hem altijd terug naar 28 mei 2016, de dag waarop hij de belangrijkste strafschop uit zijn leven benutte. “Een moment om nooit te vergeten. Ik heb daar enorm van genieten en dat doe ik twee jaar later nog steeds. Het was mijn mooiste moment als zaalvoetballer. Morgen zou ik zoiets nog een keer willen doen. Sinds kort mag ik weer de penalty’s nemen, dus met een beetje geluk mag ik de winnende erin schieten.”

Het jaar 2018 begon sowieso goed voor de 22-jarige Amsterdammer, die in februari debuteerde voor het Nederlands elftal. “Na jarenlang werken werd ik beloond. Mijn debuut in Portugal vond ik heel spannend. Met de beste spelers van Nederland mogen spelen is toch speciaal. Voor mijn gevoel vond ik het te spannend, dus kon ik er niet echt van genieten. Ik hoop er nog meer te spelen, zodat ik iets meer kan genieten. De eerste stap is in ieder geval gezet.”

Verslag Roy Baltus
Foto RickySportphotoraphy

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)