Johnny Merks

Ilpendam en Johnny Merks verlengen samenwerking

Johnny Merks staat ook komend seizoen voor de groep van Ilpendam. De hoofdtrainer kwam in de zomer van 2020 als vervanger van Remco Sint bij de club terecht en ziet voldoende perspectief om door te gaan.

De oefenmeester ziet onder meer dat ook in de coronaperiode vrijwel de gehele groep komt trainen, wat de absolute wil van de groep aantoont. “Bovendien hebben we veel potentie binnen onze selectie, waardoor we voor de prijzen kunnen spelen. Ilpendam is een warme, ambitieuze vereniging waarbij mijn persoonlijkheid goed past. Ik wil me hier graag verder ontwikkelen, zodat we ergens naartoe kunnen werken. Ik ben ervan overtuigd dat dit project gaat slagen.” Ilpendam presteerde de eerste competitiewedstrijden wisselend, maar dat kwam voor Merks niet als een verrassing. “We moesten even aan elkaars manier van werken wennen. Dat zag je ook terug in de resultaten. We waren vooral verdedigend behoorlijk kwetsbaar, waaraan we alweer een tijdje werken.”

Het team gaat daarom hoogstwaarschijnlijk in een andere formatie spelen. “Bij Ajax Zaterdag speelden we in een 5-3-2 systeem. Wanneer we dat met Ilpendam ook spelen, hebben we alle posities dubbel bezet.” Merks acht de huidige selectie sterk genoeg om volgend seizoen de ambities waar te maken. In de breedte wenst de trainer nog wél wat versterkingen. “Persoonlijk ben ik geen trainer die actief op zoek gaat naar versterkingen, maar inmiddels meldden al wat spelers aan. We geven sommigen van hen de mogelijkheid om mee te trainen, zodat we kunnen zien of zij bij de club passen. Wanneer dat het geval is, zijn spelers uiteraard welkom om ons team te versterken.”

Ook Ilpendam is blij dat de samenwerking voor een langere periode is. Edwin Peereboom: “We zijn heel plezierig met Johnny begonnen en gaan graag op dezelfde wijze door. De sfeer, opkomst en motivatie van het team is uitstekend. Vanuit de club vinden we het heel belangrijk dat we échte Ilpendammers in onze selectie hebben. We zien dat er weinig verloop plaatsvindt en daar willen we in de toekomst mee verder. Johnny heeft een duidelijke speelstijl en filosofie waarvoor hij staat. Hij heeft een fantastisch BVO-verleden met veel trainingservaring. Dat heeft in de groep positief uitgepakt. De komende jaren heeft Johnny de ambitie om bij onze club geschiedenis te schrijven. Langzaamaan moeten we met de hele club omhoog. We beschikken over een jonge en gretige groep, waardoor we volop het vertrouwen hebben in mooie prestaties.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)