Ilpendam en RKDES in evenwicht

Ilpendam heeft een moeizame start van de competitie en wacht nog op de eerste overwinning. Afgelopen weekend kwam RKDES op bezoek.

Ilpendam, gekenmerkt door een behoorlijk volle ziekenboeg, was genoodzaakt om de ploeg op een aantal posities te wijzigen. Vanuit de Ilpendammers werd er onrustig aan de wedstrijd begonnen. Met onnodig balverlies en verkeerde keuzes hielpen zij de tegenstanders in het spel.

Toch was het Ilpendam die de eerste kansen kreeg. Het schot van Zenno Cramer werd nog net geblokt en een strakke voorzet van Sem van Laarhoven vanaf rechts werd bijna tot eigen goal verwerkt. Al vrij snel in de wedstrijd werd de selectie verder uitgedund, en viel na 8 minuten Jordy Blom geblesseerd uit. Waar een inzakkend RKDES werd verwacht, zetten zij echter hoog druk. Ilpendam had hier zichtbaar moeite mee. Ondanks dat de thuisploeg werd teruggedrongen, kon RKDES niet echt gevaarlijk worden. Even leken de gasten op een voorsprong te komen, echter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Niet lang daarna was het Derek Veenstra die onverwachts de Ilpendammers liet juichen. Sem van Laarhoven maakte wederom gebruik van zijn snelheid en wist daarna met een goede voorzet de bal bij Derek te krijgen. Zonder twijfel wist deze met een prima schot de keeper te passeren.

Na rust begon Ilpendam goed aan de 2e helft, mede door het inzakken van RKDES. Dit leidde direct al tot een goede schietkans voor Lex Verwoerd, maar zonder succes. Na tien minuten spelen draaide het spel en kregen de bezoekers de overhand. Wederom meer druk, echter net als in de eerste helft waren het de dode spelmomenten die voor gevaar moesten zorgen voor RKDES. De grootste kans volgde uit een goed genomen hoekschop waarbij op de lijn redding moest worden gebracht. Langzaam ontstond een strijd van beide kanten met veel onnodig balverlies. Uit een soort van counter weet Thimo Coenderman goed door te gaan en de bal terug te leggen. Maar uit de opvolgende scrimmage weten vervolgens Shaquille Rellum, Lex Verwoerd en als laatste Nick Peereboom hun schot tot driemaal toe geblokt. Niet veel later weer een vrije trap voor RKDES op zo’n 20 meter van het doel. De genomen vrije trap door Rick Verkuijl wordt niet helemaal goed verwerkt door een verder prima keepende Roy Eijkelboom, waardoor de stand weer in evenwicht was.

Vanaf dat moment ontstaat een leuke laatste fase waarin beide teams nog proberen de winnende treffer te zoeken. Het meest dicht bij de overwinning waren de Ilpendammers die door een mooie actie en schot van Derek Veenstra de bal helaas op de paal zagen belandden. Beide ploegen moesten dus genoegen nemen met ‘slechts’ een punt.

Trainer Johnny Merks kon na afloop leven met de puntendeling al was er ook enige teleurstelling door het missen van een aantal zeer goede kansen. “We creëren zowel in de eerste als in de tweede helft meerdere opgelegde kansen. Helaas weten we de 1-0 niet direct om te zetten naar de 2-0, waardoor we het onszelf toch weer onnodig moeilijk maken. Het staat achterin prima en geven praktisch niets weg. Gevaar komt voornamelijk uit de dode spelmomenten. Ook daar moeten we scherper in worden. En natuurlijk helpt het ook niet dat we momenteel nog veel geblesseerden hebben en we Jordy Blom daar weer vandaag aan moeten toevoegen. Met een beetje meer geluk hadden we alsnog de drie punten kunnen pakken, maar het mocht niet zo zijn.”

Komend weekend gaat Ilpendam op bezoek bij Alliance ’22, eerst wacht nog het bekerduel met Beverwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Verslag en foto: Michel Cramer