Ilpendam gaat strijdend ten onder tegen nieuwe koploper Saenden

Ilpendam wist opnieuw geen punten over te houden aan een duel. Tegen de nummer 2 Saenden verloor Ilpendam met 0-1. Door de nederlaag van Hercules Zaandam is Saenden na zondagmiddag de nieuwe koploper.

Saenden kreeg in de 2e minuut al de eerste kans om de score te openen. Lex Meijns was bij de 2e paal net te laat om de bal binnen te glijden. Even later was het opnieuw Meijns die dicht bij de openingstreffer was. Zijn kopbal werd bij de 1e paal overgetikt door de uitstekend keepende Stan Bakker. Beide teams gaven weinig weg en beide keepers werden niet tot grote reddingen gedwongen. Saenden was wel wat meer aan de bal, maar echte grote kansen konden zij niet afdwingen door het goed verdedigen van Ilpendam. Beide teams konden met 0-0 de kleedkamers opzoeken.

De 2e helft een zelfde beeld, een meer aan de bal spelend Saenden dat geduldig wachtte op een fout in de Ilpendam defensie. Ilpendam kwam er in de snelle omschakeling af en toe gevaarlijk uit, maar wist keeper Mo Kusadasi niet echt in gevaar te brengen. Trainer Reijinga van Saenden bracht halverwege de 2e helft Melvin Bruijn in voor Remy Goudriaan in waardoor er meer lengte in de spits kwam. Ilpendam bleef stand houden en zowel Saenden als Ilpendam creëerden beide weinig doelrijpe kansen. In de 80e minuut was er dan toch een fout in de defensie die Saenden de 0-1 opleverde. Keeper Stan Bakker schatte de bal verkeerd in en kwam uit zijn doel waardoor de ingevallen Mike Bruijn de bal over Bakker heen kon liften. Vijf minuten voor tijd kreeg Bas Grootes van Ilpendam nog een rode kaart en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Trainer Remco Sint was uiteraard teleurgesteld met het resultaat: “De mannen hebben een prima pot gespeeld en weinig tot niets weggegeven, jammer dat een persoonlijke fout direct weer wordt afgestraft. Een gelijkspel vandaag had gevoeld als een overwinning op Saenden.” Door de nederlaag van Hercules Zaandam is na vanmiddag Saenden de nieuwe koploper. Ilpendam gaat volgende week naar het lager geklasseerde Koedijk.

Tekst: Ron de Rijk