Ilpendam knokt zich terug in enerverende wedstrijd

In de zondag 3e klasse B heeft Ilpendam zijn tweede overwinning te pakken. In een enerverende wedstrijd wist Ilpendam na een 2-0 achterstand zich terug te knokken en te winnen met 3-4 uit bij Limmen.

Bekijk hier de uitslagen en de tussenstand in Zondag 3b

Limmen begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Met het veel opkomen van de backs creëerde Limmen een veldoverwicht. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Limmen aanvaller Jan Welboren, zijn schot ging net naast het doel van Stan Bakker. Limmen kwam door een persoonlijke fout van Ilpendam in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong, die dankbaar werd afgestraft door Paul Zeeman.

Drie minuten later kreeg Ilpendam opnieuw een domper te verwerken. Thimo Coenderman maakte een overtreding binnen de zestien en legde de bal op de stip. Jan Welboren nam plaats achter de bal en benutte deze kans en zette zo Limmen al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. Ilpendam leek door deze vroege achterstand aangeslagen, maar werd ook wakker geschud. Na een klein half uur spelen was het Rony Volmer die uithaalde, maar zijn schot werd goed geblokt door Rik Seignette. Even later kwam dan toch de aansluitingstreffer. Nick van Eeuwen gaf de bal hoog voor bij de 2e paal waar Mike Postma de bal keurig langs doelman Randy Scheerman kopte en de stand op 1-2 bracht. Vlak voor de rust kreeg Postma de bal van achteren aangespeeld door Yvar Philips. Postma nam de bal onder controle en liet opnieuw doelman Scheerman kansloos en stond het weer 2-2. In blessuretijd was het opnieuw Mike Postma die zijn hattrick scoorde uit een voorzet van Vincent de Jong. Met een 2-3 voorsprong kon Ilpendam de kleedkamer opzoeken.

De 2e helft kwam Limmen al snel weer op gelijke hoogte. Job Min wist Stan Bakker te passeren en was de stand weer in evenwicht, 3-3. Zowel Limmen als Ilpendam bleven gaan voor de winst waardoor het een open wedstrijd bleef met voor beide teams kansen. Jordy Blom was dicht bij de 3-4 voorsprong voor Ilpendam. Uit een mooie actie van Mike Postma schoot Blom de bal op het doel van Scheerman, die de bal bij de paal weg tikte. Ilpendam nam halverwege de 2e helft dan toch de leiding. Uit een vrije trap van ongeveer 30 meter van het doel schoot Rony Volmer de bal buiten bereik van keeper Scheerman en zette zo zijn team op een 3-4 voorsprong. Ilpendam kreeg in de persoon van Mike Postma een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. De doelman van Limmen die bij een corner mee naar voren was gekomen, was te laat terug waardoor Mike Postma in de omschakeling de bal vanaf 25 meter in het lege doel kon werken. Helaas voor Ilpendam liet Postma na om de wedstrijd in het slot te gooien. Door de vele onderbrekingen liet de scheidsrechter 12 minuten doorspelen waardoor het spannend bleef tot de 102e minuut. Het laatste fluitsignaal klonk voor Ilpendam als een bevrijding.

Ilpendam klimt door deze overwinning en mengt zich in de middenmoot. Uiteraard was trainer Remco Sint blij met deze mooie overwinning.  “Deze overwinning is zo lekker, na de 2-0 achterstand en dan zo terugkomen, complimenten over de instelling van het team”. Volgende week ontvangt Ilpendam thuis Meervogels uit Akersloot.

Tekst en foto’s: Ron de Rijk