Ilpendam komt net tekort tegen ZSGOWMS

De competitie verloopt nog moeizaam voor Ilpendam, dat tot nu toe slechts één punt pakte. Zondag trof het titelkandidaat ZSGOWMS. Het waren de Amsterdammers die uiteindelijk met de 3 punten naar huis gingen: 2-1.

Volgens trainer Johnny Merks lijkt het momenteel dat Ilpendam even in de hoek zit waar de klappen vallen. “Waar het bij de tegenstander net allemaal wat meezit, mocht het bij ons niet zo zijn. Natuurlijk is nog niet alles top, maar ik heb een heel ander Ilpendam gezien dan de afgelopen weken. Er was weer beleving en strijd, alleen ontbrak het aan het nodige geluk. Met een aanpassing naar 4-3-3 en de terugkomst van spelers na een periode van blessures, speelden we een goede wedstrijd.”

De eerste twintig minuten had ZSGOWMS een licht veldoverwicht, maar echte kansen waren er voor beide partijen niet echt. Daarna was het Ilpendam dat de eerste grote kans kreeg. Met een fraaie dieptepass vanuit het middenveld werd Mike Postma gelanceerd. In een één-op-één situatie werd Postma door de keeper geraakt in de zestien meter, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop. Postma was eindelijk weer van de partij na een lange periode van afwezigheid door een blessure.

Even later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Uit een moeilijke hoek weet Boy Vrolijk met een fraai hakje de keeper te verrassen. Maar voor rust wist ZSGOWMS de stand toch gelijk te trekken. Na een rommelige situatie aan de linkerkant kreeg Ilpendam de bal niet lekker verwerkt en kwam de bal uiteindelijk terecht bij de prima spelende Gregory Nelson. Zonder twijfel krulde hij de bal langs Roy Eijkelboom, 1-1.

De tweede helft was nog niet begonnen of de bal lag al achter de verbaasde spelers van de thuisploeg. Waar de scheidsrechter nog een gele kaart in zijn boekje stond te noteren, werd de vrije trap al snel genomen. De net van een blessure teruggekeerde Jessin Hollander verwerkte de bal met enig misfortuin over zijn eigen keeper. De scheidsrechter liet de goal staan en Ilpendam bleef verbouwereerd achter.

Wat volgde was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Ilpendam ging op zoek naar de gelijkmaker en de bezoekers probeerden de wedstrijd te beslissen. Naarmate de beslissing uitbleef, werd de druk van Ilpendam groter en de onrust bij ZSGOWMS groeide mee. Ilpendam kreeg nog een aantal goede kansen op een gelijkspel. Het dichtst bij een doelpunt was Nick Peereboom, die de bal vanuit een vrije trap op de lat mikte. Toch mocht het voor de Ilpendammers niet zo zijn en was de ontlading bij de bezoekers met het over de streep trekken van de drie punten enorm groot.

Komend weekend gaat Ilpendam op bezoek bij Zwanenburg, dat ook nog maar één punt heeft behaald. Een belangrijk duel dus om weg te komen uit de onderste regionen in Zondag 3c. ZSGOWMS ontvangt zondag Purmerend.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)