Ilpendam alweer geklopt in slotfase

Voor de derde keer op rij verliest Ilpendam punten in de slotfase. Tegen Bergen werd er diep in de blessuretijd verloren. De eindstand was 3-2 en zo stond de ploeg wederom met lege handen.

Bergen domineerde vanaf het begin de wedstrijd. Met wind in de rug zette het hoog druk op Ilpendam. Bergen kwam na 12 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Djara Grootenhuis, die de bal achter doelman Roy Eijkelboom plaatste. Ilpendam was erg onrustig aan de bal en kwam zelden aan goed voetbal toe. Na ruim een kwartier spelen had Noah Robles de 2-0 voor het inschieten, nadat hij een te kort terug gespeelde bal van Derek Veenstra op keeper Eijkelboom wist te onderscheppen. In de een op een situatie wist Robles niet te scoren.

De eerste echte kans voor Ilpendam was na een klein half uur voetballen voor Mike Postma. Uit een corner werd zijn schot geblokt door de verdediger van Bergen. Grootenhuis van Bergen probeerde met een schot keeper Eijkelboom te verrassen, maar de doelman van Ilpendam wist de bal te keren. Ilpendam kreeg vlak voor de rust wat kansen. Postma maakte een mooie actie waarbij hij zich door de verdediging speelde en de bal voor gaf. Jordy Blom had de bal voor het intikken en maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Direct vanaf de aftrap werd Bergen-aanvaller Grootenhuis de diepte ingestuurd en opnieuw wist Grootenhuis te scoren. Door de goal ging Bergen met een 2-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft speelde Ilpendam juist met de wind in de rug en was het vaker op de vijandelijke helft. Tot echt gevaarlijke momenten voor het doel van Bergen kwam het niet. Blom kreeg in minuut een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd gestopt door Bergen-doelman Nick Dekker. Vijf minuten voor tijd kwam Ilpendam dan toch nog op 2-2. Opnieuw was de aangever Postma. Hij legde de bal terug op Nick van Eeuwen. Van ongeveer 25 meter schoot Van Eeuwen de bal laag in het doel. De wedstrijd leek met een gelijke stand te eindigen. Ver in de blessuretijd kreeg Bergen een corner. De hoekschop werd door Bart Oldenboom bij de tweede paal ingekopt. Door de late goal won Bergen de wedstrijd met 3-2.

Opnieuw een teleurstelling voor Ilpendam. De ploeg van Remco Sint liet de laatste drie wedstrijden in de slotfase punten liggen. Door het puntverlies zakt het team terug naar de middenmoot. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de derde klasse zondag B te zien.

Met medewerking van Ron de Rijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)