Ilpendam verliest van Hercules Zaandam

Ilpendam wist zijn tweede competitiewedstrijd niet te winnen van Hercules Zaandam. In Zaandam boekte Hercules zijn eerste overwinning. Spits Dyron Daal was de man en scoorde 2 belangrijke doelpunten.

Bekijk hier de uitslagen en de tussenstand in Zondag 3b

De Zaankanters zetten Ilpendam vanaf het begin van de wedstrijd goed onder druk. De eerste 20 minuten was het voornamelijk Hercules dat op de helft van Ilpendam speelde. Het was dan ook Hercules dat in deze fase wat kansen kreeg. Jermin Martis plaatste een schot op doel maar doelman Stan Bakker van Ilpendam wist deze te keren. Niet veel later was het Dyron Daal die op doel kopte maar ook deze werd gekeerd door Bakker. Ilpendam kon moeilijk onder de druk van Hercules uitspelen, mede door het gladde veld en de harde wind was het erg onzorgvuldig.

Ondanks de druk van Hercules creëerden zij niet echte grote kansen. Na ruim een half uur spelen kreeg Hercules een vrijetrap te nemen. Kevin Wijndal plaatste de bal naar de naast hem klaarstaande Jelle Duijf die de bal links in de bovenhoek schoot buiten bereik van keeper Stan Bakker, 1-0. Na de voorsprong van Hercules kreeg Ilpendam wat meer vat op de wedstrijd en creëerde nu ook kansen. In de 36e minuut kreeg Jordy Blom de bal in de diepte aangespeeld door Mike Postma. Blom ging alleen op keeper Joffrey Heus af, echter ging zijn lob op de paal en rolde over de achterlijn. Uit een goed genomen corner schoot Postma over het doel van Heus. Met een 1-0 stand in het voordeel van hercules konden beide teams gaan rusten.

De tweede helft was net een minuut gaande of Ilpendam had bijna de gelijkmaker te pakken. De kopbal van Postma ging rakelings naast het doel van doelman Joffrey Heus. Door een persoonlijke fout kreeg Dyron Daal in de 54e minuut de bal in de voet geschoven en kon zo Hercules op een ruimere 2-0 voorsprong zetten. Tien minuten later was er een mooie rush van Sem van Laarhoven die de bal vanaf de achterlijn voorzette, waar Rony Volmer op de 16 meterlijn klaar stond en de bal achter doelman Heus wist te krijgen, 2-1.  Ilpendam probeerde in deze fase nadrukkelijk opzoek te gaan naar de gelijkmaker maar echt gevaarlijke kansen ontstonden er niet. Hercules werd 10 minuten voor tijd opnieuw in het zadel geholpen door een persoonlijke fout. Opnieuw was het Dyron Daal die hier dankbaar gebruik van maakte het buitenkansje niet onbenut liet en zo de 3-1 liet aantekenen. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en waren de Zaankanters blij met hun eerste 3 punten in deze nog jonge competitie.

Trainer Remco Sint kon zijn spelers niets verwijten. “De mannen hebben inzet getoond en gestreden echter persoonlijke fouten worden op hoger niveau direct afgestraft en daar zullen wij van moeten leren”.  Beide teams hebben nu 2 wedstrijden gespeeld waarvan 1 gewonnen en 1 verloren. Volgende week ontvangt Ilpendam thuis De Rijp.

Tekst en foto’s: Ron de Rijk