Ilpendam verliest in slotfase van Sporting Krommenie

Ilpendam heeft opnieuw in de slotfase van de wedstrijd punten laten liggen. Vorige week wist de ploeg van Remco Sint nog een punt over te houden tegen Vrone. Zondag werd het in de slotfase geklopt door Sporting Krommenie: 0-1.

Sporting Krommenie zat vanaf het begin van de wedstrijd beter in de wedstrijd dan Ilpendam. Het zette hoog druk waar de Ilpendammers maar weinig antwoord op wisten. Ilpendam oogde erg onrustig en leed veel balverlies. De beste kansen waren dan ook voor Sporting Krommenie dat ook werd geholpen door persoonlijke fouten. Twee keer ging keeper Stan Bakker in de fout, maar zowel Mike Pirovano als Kevin de Wit wisten deze geboden kansen niet te benutten. Na ruim 20 minuten voetballen kreeg Ilpendam meer vat op het spel en creëerde enkele kansen. Schoten van Derek Veenstra en Nick van Eeuwen gingen over het doel van Sporting Krommenie-keeper Martijn Mooij. De eerste echte grote kans voor Ilpendam was na een half uur spelen voor Ismael Faiz. Hij kon, op aangeven van Jordy Blom, de bal inschieten maar schoot naast. Vlak voor de rust dacht Sporting Krommenie op voorsprong te komen, echter het laatste tikje gebeurde in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd geannuleerd door de scheidsrechter. Beide teams konden met een 0-0 ruststand richting kleedkamer.

De tweede helft was net een minuut aan de gang of Sporting Krommenie leek al op een 0-1 voorsprong te komen. De mee opgekomen Matz Schoonheijt schoot op het doel van doelman Bakker, maar wist deze via de lat over te tikken. Ilpendam was na de pauze beter aan de bal en zette wat meer druk op het team van Sporting Krommenie. Na een uur voetballen werd Sem van Laarhoven op rechts de diepte ingestuurd, hij dook met de bal het zestien metergebied in. De linker verdediger van Sporting Krommenie tikte Van Laarhoven aan, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen.
Jordy Blom nam plaats achter de bal, maar zijn strafschop ging hoog over het doel van Martijn Mooij. Ilpendam was na de strafschop nog steeds de partij die de meeste kansen creëerde en nadrukkelijk opzoek was naar de winnende treffer. Zo was er een schot van Van Laarhoven dat werd gekeerd door keeper Mooij. In de 83e minuut was het keeper Mooij die Sporting Krommenie met een miraculeuze redding op de been hield. Een geweldige zweefkopbal a la Bep Bakhuys van Ismael Faiz wist Mooij te keren. In de 88e minuut kreeg Blom een uitgelezen mogelijkheid om Ilpendam naar de overwinning te koppen. Echter zijn kopbal ging naast het doel. In de snelle omschakeling wist Sporting Krommenie er razend snel uit te komen waardoor Roel Meijns alleen op het doel afging van Bakker. Met een lage schuiver langs Bakker dompelde Meijns Ilpendam in rouw en stond het na 90 minuten voetballen met lege handen.

Door de 0-1 nederlaag tegen Sporting Krommenie zakt Ilpendam terug naar de middenmoot en ziet het Sporting Krommenie naderen tot 1 punt. Volgende week moet Ilpendam aantreden tegen Bergen, dat zich ook in de middenmoot bevindt.