Ilpendam weet ook tegen Alliance ’22 nog niet te overtuigen

Na de bekerwinst van afgelopen woensdag op Beverwijk, hoopte Ilpendam op een goed vervolg in de competitie. Daar wil het voor de Ilpendammers nog niet echt lukken en is het nog wachten op de eerste overwinning. Ook afgelopen zondag kon Ilpendam nog niet echt overtuigen.

Het team maakte het zichzelf ook weer niet gemakkelijk met het missen van twee goede kansen in de openingsfase. Alliance’22 pakte geleidelijk aan het overwicht, maar werd daarbij geholpen door Ilpendam. Volgens trainer Johnny Merks was er sprake van een onrustige opbouw van achteruit, een middenveld waar niemand de bal leek te willen hebben en ontbrak het in de voorhoede aan diepgang. “Door het missen van de kansen, kwamen we niet echt in ons spel en bleven we achter de feiten aanlopen. Hoewel het zeker niet goed was, zijn er toch momenten geweest waarop het spel had kunnen kantelen. Schiet je de penalty binnen, dan is de kans groot dat je de wedstrijd alsnog overneemt. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn”.

Na het missen van de kansen was het niet veel later Alliance’22 die via een corner op voorsprong kwam. Op de corner werd defensief niet sterk geanticipeerd door Ilpendam en door een soort van klutsbal wist de thuisploeg de 1-0 te scoren. Ook na de achterstand voetbalde Ilpendam meer tegen zichzelf en zag tien minuten later de achterstand verder oplopen naar 2-0. Na slordig balverlies voorin wist de thuisploeg met een snelle counter te profiteren.

Met het toepassen van een aantal wissels in de rust werd getracht weer grip op de wedstrijd te krijgen. De eerste minuten kwamen de Ilpendammers goed uit de kleedkamer. Met een prima actie en voorzet van de debuterende Dennis Bot had Rony Volmer de bal voor het inkoppen. Echter door een opzichtige duw in zijn rug werd de kans gemist maar volgde wel een terechte strafschop. Helaas voor Ilpendam werd deze kans niet benut door Nick Peereboom en ging de bal via de keeper op de paal. Ilpendam probeerde vervolgens wel de aansluiting te vinden, maar was niet in staat om de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Verder dan wat kleine kansen en een schot van Volmer, dat net over ging, kwam het niet meer. Ook de thuisploeg had nog wat kleine mogelijkheden, maar sprong onzorgvuldig met de mogelijkheden om waardoor de ruststand ook de eindstand was geworden.

Zo blijft Ilpendam nog altijd steken op één punt. Volgende week treft het titelkandidaat ZSGOWMS. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Tekst en foto: Michel Cramer