Ilpendam wint met 3-0 van Amsvorde

Ilpendam was vorige week gestart met een 3-0 overwinning op Ankaraspor, terwijl Amsvorde met 3-1 won van DRC. In Amersfoort namen de twee derdeklassers het tegen elkaar op. Op de grasmat van Sportpark Nimmerdor won Ilpendam met 3-0 van Amsvorde. De ploeg van Johnny Merks doet goede zaken, het staat namelijk op de drempel van de volgende ronde van de districtsbeker.

Acht minuten onderweg als Rishi Kjensberg het spel verlegt, met buitenkant voet, naar de opgekomen linksback. Hij schoot tegen de buitenkant van de paal. Vijf minuten later kon de thuisploeg de score openen nadat er onhandig werd uitverdedigd. Stijn Termeer werd door een Amersfoortse medespeler diep gestuurd, zijn inzet ging voorlangs. Gaan de weg kwam Ilpendam beter in de wedstrijd en ging de bal van voet tot voet. Na enkele kleine kansen was het in minuut 38 raak. Uit een hoekschop torende Bas Koomen boven zijn tegenstander uit: 0-1. Vlak voor rust had het ook al 0-2 kunnen staan, een voorzet dwarrelde tegen de paal aan, een inglijdende Ilpendam-speler wist de bal niet te raken.

In de tweede helft meer mogelijkheden voor beide ploegen, alleen het spel was veel rommeliger geworden. De Amsvorde-keeper bleek een sta-in-de-weg, voor bezoekers. Amsvorde dacht op gelijke hoogte te komen. De bal werd goed door gekopt, alleen de inzet rolde tegen de paal aan. Allebei de ploegen hanteerden op een gegeven moment de lange bal, waardoor er kansen ontstonden aan beide kanten. Rond minuut tachtig wist Ilpendam de score te verdubbelen. Na één van de aanvallen van Amsvorde schakelde Ilpendam om. Via de rechterkant kwam de bal voor en invaller Rony Volmer deelde de genadeklap uit. Vlak voor het eind van de wedstrijd wist de eveneens ingevallen, Jordy Blom nog de 0-3 te maken.

Volgende week neemt Ilpendam het op tegen DRC, Amsvorde neemt het op tegen Ankaraspor.