Ilpendam wint moeizaam van Beemster

Ilpendam heeft zondag ternauwernood de eerste competitiewedstrijd tegen Beemster winnend afgesloten. Direct vanaf de start was het Beemster dat Ilpendam onder druk zette en daarmee een aantal kansen wist te creëren.

In de veertiende minuut voorkwam een goede redding van Stan Bakker de 1-0 voor de thuisploeg op een schot van Dennis Gontha. Ilpendam was onrustig aan de bal en leed veelvuldig balverlies. In de achttiende minuut was er direct rood voor Bas Nicolai na een overtreding van achteren op Jordy Blom. Desondanks wist Ilpendam nog niet het verschil te maken. Beemster stond in de 22e minuut al bijna met negen man op het veld, na een zeer pittige overtreding op de opstomende Sem van Laarhoven. De scheidsrechter spaarde Daan Doderlein de Win door het slechts met geel af te doen. Er dienden zich voor beide ploegen wat kansen aan, al was de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt. Een lange bal van achteruit veroorzaakte wat twijfel bij de Ilpendamse defensie, waarbij de bal via de voet van Thom Nicolai op de paal belandde. Langzaamaan kreeg Ilpendam wat meer grip op het duel wat het laatste kwartier voor meer druk zorgde op het doel van Beemster. In de 40e minuut leken de Ilpendammers op voorsprong te komen maar werd de goal van Mike Postma afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vlak voor rust was Nick Peerenboom nog dicht bij een treffer maar zijn schot ging net over.

De tweede helft startte met wat kansen voor Ilpendam, al was het Beemster dat ondanks een man minder de beste kans kreeg. Na een voorzet van de linkerflank kreeg Bas Veerbeek zijn schoen onvoldoende tegen de bal en rolde de bal alsnog vlak langs de tweede paal. Ilpendam probeerde met twee wissels om het tij te keren. Vlak na de wissels viel echter de tweede rode kaart voor Beemster. Nadat Doderlein de Win al geel had gekregen in de 1e helft, kreeg hij in de 68e minuut zijn 2e  kaart na een overtreding op Postma. Met elf tegen negen man kon Ilpendam vrij voetballen, maar bleef te gehaast zoeken naar de goal. Uiteindelijk werd in de 72e minuut eindelijk de eerste goal gescoord. Uit een prima corner van Lex Verwoerd wist Postma de bal strak binnen te koppen bij de eerste paal. Zonder echt goed te voetballen liep Ilpendam langzaam uit naar een 0-3 voorsprong. Eerst was het Verwoerd die een gestopt schot alsnog achter Pascal Fokkema wist te werken, gevolgd door een mooi uitgespeelde goal tussen Postma en Blom waardoor laatstgenoemde de bal kon binnenschieten. Het was uiteindelijk de thuisploeg die ondanks negen man toch nog wist te scoren uit een vrije trap. Een hard genomen vrije trap door Bas Verbeek kon door Thijmen van Noppen worden binnengetikt, die daarmee de eindstand op 1-3 zette.

Ondanks de drie punten was hoofdtrainer Johnny Merks van Ilpendam niet tevreden. “We spelen vandaag een bar slechte wedstrijd maar weten gelukkig alsnog de drie punten mee te nemen. Het is duidelijk dat het een stuk beter moet. We waren onrustig aan de bal en maken nog niet altijd de juiste keuzes. We missen dan ook nog wel een aantal spelers en daarnaast zie je op trainen veel goede zaken die in er in de wedstrijd nog niet uitkomen. Het is een goede groep en ik kijk absoluut met vertrouwen naar de komende wedstrijden”.

Opstellingen:

Sv Beemster: Pascal Fokkema, Dennis Gontha, Daan Doderlein de Win, Bas Nicolai, Sam Veerbeek, Huub Nicolai, Bas Veerbeek, Julian Schaap (Thijmen van Noppen), Thom Nicolai, Adriaan Ruijter (Sang Dinh), Lars Michel

Sv Ilpendam: Stan Bakker, Bas Komen, Zenno Cramer (77. Thimo Coenderman), Nick Peerenboom (63. Lex Verwoerd), Robert Roeleveld, Jordy Blom, Rody Volmer, Jesse Huygens (60. Jeffrey Elout), Mike Postma, Bas Grootes, Sem van Laarhoven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)