Ilpendam wint in eigen huis met 3-2 van WV-HEDW

Ilpendam (3e Klasse) heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd weten te winnen. Thuis werd (4e klasse) WV-HEDW met 3-2 verslagen.

Ilpendam kwam door Mike Postma al in de eerste minuut op een snelle voorsprong, door goed doorjagen op keeper Gianni Beets van WV-HEDW. Keeper Beets verspeelde de bal aan Postma en had de bal voor het intikken. WV-HEDW testte in de 10e minuut keeper Stan Bakker van Ilpendam. Het schot van Giovanni Slagveer ging net over het doel. Twee minuten later was het Jack Pieters die keeper Bakker testte. Opnieuw wist Bakker de bal tegen te houden. In de 22e minuut kwam WV-HEDW dan toch op gelijke hoogte door een kopbal buiten bereik van keeper Stan Bakker. Ilpendam was in deze fase van de wedstrijd erg slordig aan de bal en niet scherp genoeg. IN de 34e minuut kreeg Zenne Cramer een goede gelegenheid om Ilpendam weer op voorsprong te zetten. Echter het schot ging hoog over het doel van keeper Beets. In de snelle omschakeling van WV-HEDW kreeg Michael Cleintuar een grote kans om WV-HEDW op voorsprong te zetten. Stan Bakker wist met een goede redding hem van scoren af te houden. In de 42e minuut stoomde Sem van Laarhoven namens Ilpendam weer eens op langs de rechterkant en plaatste een prima voorzet naar Nicky van Eeuwen, die doelman Beets wel wist te passeren en zo Ilpendam pal voor rust op een 2-1 voorsprong zette. Opnieuw was Ilpendam niet scherp en bij de les. Direct vanaf de aftrap werd er door WV-HEDW al weer gescoord en stond het weer gelijk. Toch kon Ilpendam met een kleine voorsprong de rust in. In de extra tijd kreeg Postma de bal van achteruit de bal aangespeeld door Yvar Philips. Postma  schoot op de paal en via de verdediger van WV-HEDW belandde de bal alsnog in het doel.

De 2e helft een opnieuw sterker Ilpendam maar vandaag absoluut niet het vizier op scherp hadden staan. Vele 100% kansen lieten zij onbenut. Zo waren en opgelegde kansen voor Rony Volmer, vorige week goed voor 3 doelpunten, maar vandaag het net maar niet kon vinden. Door het uitblijven van een doelpunt van Ilpendam om afstand te nemen van WV-HEDW bleven zij er in geloven dat er wellicht toch nog een puntje mogelijk was. Het bleef dan ook tot het eind spannend. Via vrije trappen en corners wisten de mannen uit Amsterdam het Ilpendam nog lastig te maken. Uiteindelijk werd er in de 2e helft niet meer gescoord en kon Ilpendam met een 3-2 overwinning van het veld stappen.

Door deze overwinning gaat Ilpendam(3e klasse) volgende week met 6 punten op bezoek bij DRC(5e klasse) dat het verrassend goed doet met 4 punten. Ilpendam heeft dus bij een gelijkspel voldoende om eerste te eindigen in de poule. Trainer Remco Sint zal echter geen genoegen nemen met een gelijkspel. Het 2 klasse hoger voetballende Ilpendam zal ook deze wedstrijd winnend willen afsluiten en zo scherp en klaar te staan voor de aanvang van de competitie die de week daarop start.

Uitslagen bekerduels 8 september (derde, vierde & vijfde klasse)

Tekst: Ron de Rijk

Archieffoto: Mario Wormhoudt