Imar Kort (Zeeburgia) komt belofte aan Blank na met gelijkmaker tegen DSOV

Zeeburgia-aanvaller Imar Kort trainde volgens Bert Blank niet goed, werd daarop aangesproken – ook tijdens de wedstrijd – en antwoordde met: ’trainer, het komt goed’. En het kwam ook goed. Hij hielp de zondag eersteklasser aan een punt tegen DSOV: 1-1.

Blank nam halverwege, bij een 0-1 achterstand (makkelijk gegeven strafschop benut door Vince de Kwant, red.), een moment om Kort toe te spreken. Hij benadrukte dat zijn prestatie beter moest. Kort stond in de spits, als vervanger voor de afwezige Edwin Milton, en liet in de eerste helft al een paar mogelijkheden onbenut. “Er komt toch een bepaalde druk bij kijken. Hij zei: ’trainer, het komt goed.’ Toen hij de 1-1 maakte, wees hij naar mij.”

De gelijkmaker hing op dat moment al in de lucht. Zeeburgia had in de eerste helft het meeste balbezit, maar in plaats van een mogelijke 1-0 (Aaron Bruijn trof de lat, red.) keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. “Na de rust hebben we zoveel power en inzet getoond. Opeens kwam het geloof”, blikte Blank terug. “Ook na de gelijkmaker bleven we pushen voor het tweede doelpunt. De spelers voelden ook dat het erin zat.”

Zover kwam het niet. Aan de andere kant behoedde doelman Gregory Martin zijn ploeg nog met twee belangrijke reddingen voor een nederlaag. “Toch voelt het alsof we twee punten verloren hebben.” Zeeburgia schiet ook niks op met het punt. Op basis van een slechter doelsaldo (één doelpunt verschil) staan de Amsterdammers onder Hoofddorp op een nacompetitieplek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt