Home / Algemeen / Improviserend DCG pakt drie punten bij Nieuw Utrecht
DCG

Improviserend DCG pakt drie punten bij Nieuw Utrecht

Na de domper van vorige week heeft DCG zondagmiddag een overwinning geboekt op bezoek bij Nieuw Utrecht. Vlak voor tijd viel vanaf de penaltystip de beslissing: 2-3.

Het was flink improviseren voor Senel Cebar, die zijn complete centrale verdediging moest vervangen. Quincy Molly was geschorst na een rode kaart, Hakim Boudchourt liep vorige week een zware blessure op. Toen Cebar plan B eenmaal in elkaar gepuzzeld had, bleek een van de spelers wegens ziekte niet inzetbaar te zijn. Uiteindelijk werd het dus plan C met Jaafar Moussa en Zakaria Hdoudou, beiden eigenlijk middenvelders, centraal achterin.

Het was dus even wennen voor DCG, maar de ploeg kwam halverwege de eerste helft in Utrecht wel op voorsprong. Een corner van Anwar Akrouh kwam op het hoofd van Lesley van Dams, die fraai inkopte. Even later viel uit het niets de 1-1, na een verkeerde inspeelbal van Moussa. “Het was jammer dat we daar een goal weggaven, maar ik kan niemand wat kwalijk nemen, het was voor iedereen wennen”, aldus Cebar over die goal. Vlak voor rust kwam DCG echter opnieuw op voorsprong. Bilal El Hajoui El Jafaari gaf de bal goed voor vanaf links richting Sergio Comvalius, die de diepte inging. Comvalius hoefde er alleen nog tegenaan te lopen: 1-2. Met goede moed konden de Amsterdammers dus aan de thee.

Na rust knikte Nieuw Utrecht uit een corner de 2-2 binnen. Heel lang leek dat ook de eindstand te worden, totdat Comvalius vlak voor tijd door de doelman van de thuisploeg werd neergehaald. De bal ging op de stip en El Hajoui El Jafaari schoot feilloos binnen.

Logischerwijs was er na afloop blijdschap bij Cebar: “Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd achter de rug hebben. Nieuw Utrecht is altijd een lastige ploeg om tegen te spelen en het is lekker dat we deze wedstrijd dan winnend afsluiten. Dat is goed voor de moraal van de ploeg.”

Volgende week komt Pancratius op bezoek, opnieuw een lastig duel dus: “Maar volgens mij zijn er ook geen makkelijke duels in deze poule. We moeten er zondag gewoon weer klaar voor zijn. In ieder geval hebben we dan Quincy Molly weer terug na zijn schorsing. Niets ten nadele van de jongens die er vandaag stonden, maar dat scheelt toch een slok op een borrel.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b 

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG
Send this to a friend