Imro Wielkens (Arsenal): “Wij horen thuis op de plek waar we nu staan”

Promovendus Arsenal kent een goede start in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Imro Wielkens behaalde in de eerste elf wedstrijden al zeventien punten en staat daarmee op een zesde plaats. Dat verbaast de oefenmeester niet.

“Ik vind dat wij een ploeg hebben die mee hoort te doen op dit niveau. Op de eerste paar wedstrijden na draaien wij een goed seizoen”, zegt Wielkens. “Ik vind niet dat wij een team hebben voor de onderste regionen. Met deze selectie horen wij thuis op de plek waar we nu staan.”

Arsenal komt voor het eerst in haar historie uit in de tweede klasse, na de promotie vorig seizoen via de nacompetitie. “De tweede klasse bevalt enorm. Elke week spelen wij spannende wedstrijden. Het is een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Hier worden de fouten sneller afgestraft en is het moeilijker om te voetballen. Ik vind de beleving erg mooi om te zien en wij zullen er elke week vol voor moeten gaan. Dat maakt het een mooie competitie.”

De doelstelling voor de Amsterdammers is een plek in het linkerrijtje. “Ik heb die vraag voorafgaand aan het seizoen bij mijn selectie neergelegd. Zij stelden het doel om bij de eerste zeven te eindigen. Dat doel blijft ons doel voor dit seizoen. Een periodetitel zou leuk zijn, maar dat is geen doel op zich. Wij willen op een zo hoog mogelijk niveau spelen en als dat uiteindelijk resulteert dat wij in de nacompetitie terecht komen, is dat mooi meegenomen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)