Home / Algemeen / Imro Wielkens blijft bij Arsenal: “We zijn nog lang niet van elkaar af”

Imro Wielkens blijft bij Arsenal: “We zijn nog lang niet van elkaar af”

Imro Wielkens blijft aan Arsenal verbonden. De oefenmeester, die afgelopen seizoen met de club naar de zaterdag tweede klasse A promoveerde, gaat komende zomer beginnen aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Wielkens is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij het zaterdagelftal en had tot vorig seizoen ook de leiding bij het zondagteam. Inmiddels loopt hij zes jaar rond op de club en ziet nog voldoende uitdagingen. “De club heeft ervoor gekozen om te werken met spelers die niet betaald krijgen. Op die manier is het lastig om als club te groeien. Wij groeien door de jeugdopleiding belangrijk te maken en jongens die bij de club passen naar ons toe te halen. Wij zijn een club met ambitie en willen omhoog. Wij willen niet in de tweede klasse blijven. Gelukkig krijg ik de tijd hiervoor. Wat mij betreft zijn we nog lang niet van elkaar af.”

Als promovendus staan de Amsterdammers momenteel op een tiende plek. “Het is onze doelstelling om bij de eerste zeven te eindigen. Daar heb ik nog alle vertrouwen in, want we zijn pas net over de helft. Wij zitten goed op ons plek in de tweede klasse en gaan ons zeker handhaven.”

Zes jaar geleden begon Wielkens als Hoofd Jeugdopleiding. Het ingezette traject begint inmiddels zijn vruchten af te werpen. “Er groeit nu echt iets. De jongens die toen in de Onder-14 speelden, komen nu bij de selectie. Je ziet die spelers groeien en dat is leuk om mee te maken. Je krijgt een bepaalde klik met de spelers. Toen ik ze voor het eerst meemaakte, zaten ze bijvoorbeeld nog op het voorgezet onderwijs en dat hebben zes inmiddels afgerond. Alles wat je met die gasten meemaakt, is voor mij ook een reden geweest om er niet over te twijfelen om door te gaan.”

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)