Home / Algemeen / Imro Wielkens gaat voor zesde seizoen bij Arsenal: “Mijn club geworden”

Imro Wielkens gaat voor zesde seizoen bij Arsenal: “Mijn club geworden”

Imro Wielkens blijft aan het roer van zaterdag tweedeklasser Arsenal staan. De oefenmeester gaat na de zomer aan zijn zesde seizoen bij de club beginnen. “Ik zie geen enkele reden om niet verder te gaan.”

Volgens Wielkens hebben de gesprekken niet lang geduurd. Voor zichzelf was het al duidelijk dat hij graag verder wilde. “Als het voor de club ook zo is, hoeven we eigenlijk helemaal nergens over te praten,” zegt de oefenmeester. “Ik heb het heel erg naar me zin bij deze mooie club. Ik kan werken naar me eigen ideeën en heb een hele fijne spelersgroep. Ik zie geen enkele reden om niet verder te gaan.”

Wielkens denkt dat het goed mogelijk is dat de spelers hem na vijf jaar wel een beetje zat zijn. “Ongetwijfeld,” lacht hij, “maar ik ben hen nog lang niet zat en de passie voor het voetbal maakt het iedere keer goed. Je hebt weleens moeilijke dagen in zo’n groep, maar uiteindelijk delen we de passie voor het spelletje.” De trainer benadrukt dat hij dit niet alleen kan. “Ik doe het samen met Iwan Zandwijken en Wim Teuling. Zij hebben een hele belangrijke rol in de randvoorwaarden die bij een club goed moeten zijn. Ik heb echt niks te klagen.”

Vorig seizoen speelde Arsenal zich pas op de laatste speelronde veilig in de tweede klasse. Daarom is het dit seizoen de doelstelling om veilig te zijn gespeeld dan de vorige jaargang. Arsenal staat nu echter boven alle verwachtingen op een derde plek. “Promotie is dit seizoen nog niet heel realistisch, maar het grote doel is uiteindelijk wel om de situatie zo voor elkaar te hebben dat je een niveautje hoger komt te spelen.” Dat wil hij bereiken met zijn huidige club. Wielkens kijkt niet om zich heen naar andere clubs. “Op het moment dat er dingen op je pad komen, kan je daarover nadenken. Het moet wel iets heel extreems zijn, wil ik mijn cluppie daarvoor verlaten. Want dat is het toch echt wel geworden.”

Verslag: Pablo Koch
Foto: John Beckman