In blessuretijd gaat IVV voorbij AGB

Een surreëel beeld op Sportpark Ookmeer bij de wedstrijd AGB – IVV. De KNVB had de thuisploeg een sanctie opgelegd vanwege een incident rondom de wedstrijd bij Velsen. Dat betekende dat er geen toeschouwers aanwezig mochten zijn bij het duel. Terwijl er bij thuiswedstrijden van AGB meestal veel aanwezigen zijn. Daarom stonden er vele mannen in gekleurde hesjes, die ervoor zorgden dat er geen ongewenste bezoekers waren.

Voor het oog van de waarnemer van de KNVB, bestuursleden van beide clubs en enkele verslaggevers ontspon zich een onrustige eerste helft. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Voordat dit beeld duidelijk werd, keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Binnen een minuut stond IVV namelijk op voorsprong. Spits Daniël Schermer werd randje buitenspel aangespeeld, de vlag van de assistent-scheidsrechter ging immers omhoog, maar scheidsrechter Schipper wuifde het weg. Schermer tikte de bal richting de tweede paal, waar Mitchel Baars binnen tikte: 1-0. Niet dat AGB geen kansen kreeg. Een voorzet van rechtsback Faouzi ben Yerrou bereikte spits Bakary Jobe. De aanvaller controleerde goed en legde af op Adil Amghar el Yettefti. Het schot vloog hard op de vuisten van keeper Mitchel Dijkstra. Gedurende eerste helft moest spits Jobe wel het veld verlaten, hij had een blessure opgelopen en kon het spel niet hervatten. Marouane Bensabouh kwam in zijn plaats, hierdoor schoof Edip Biberoglu een linie op. Voor rust een aanval uit het boekje voor de thuisploeg. Via veel spelers ging de bal van voet tot voet. In een hoog tempo werd Amghar el Yettefti bereikt. Oog-in-oog met de keeper was hij niet zelfzuchtig, hij legde daarom de bal breed op Biberoglu die de stand gelijkzette.

AGB-aanvoerder Hursut Meric maande zijn team tot kalmte. Met rustig positiespel zouden de kansen zeker volgen. Hiermee werd eveneens het gevaar dat IVV kon stichten beperkt. En deze kansen volgden voor AGB in de tweede helft. Bensabouh kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen, maar zijn schijven ging naast het doel van IVV. Dit was een grote mogelijkheid, welke zeker een treffer kon opleveren. De thuisploeg bleef geduldig spelen en zag Amghar el Yettefti nogmaals tegenover de IVV-doelman komen. Dit keer kwamen de bezoekers het beste uit de situatie, want de jongeling van AGB wist niet te scoren. Dit was de mogelijkheid om op voorsprong te komen en waarschijnlijk de wedstrijd naar je toe te trekken. IVV bleef namelijk een gevaarlijke ploeg, dat in de omschakeling enkele malen dreigend werd. In de slotfase van het duel raakte AGB nog de lat, totdat het noodlot toe sloeg. Een vlijmscherpe counter via de rechterkant werd uiteindelijk binnengewerkt door Baars, die hiermee zijn tweede treffer van de middag maakte. Hierdoor heeft IVV de volledige 3 punten weten bij te schrijven en is AGB de ploeg waar de klappen vallen.

In de afgelopen drie duels werd namelijk geen punten behaald. Dit jaar speelt AGB geen competitiewedstrijden meer, het eerst volgende duel is op zondag 21 januari. Dan spelen de Amsterdammers tegen koploper Kolping Boys. Bekijk hier de stand in de Eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)