In de slotfase verspeelt Ilpendam de zege

Ilpendam heeft zondagmiddag in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De club peelde in de uitwedstrijd met 2-2 gelijk tegen Vrone. Door het gelijkspel in Sint Pancras, en de overwinningen van Meervogels en Limmen, staat Ilpendam nu gedeeld derde. Het elftal van Remco Sint had te maken met een slecht grasveld, wat de kwaliteit van het spel bij beide ploegen niet bepaald ten goede kwam. Veel spelers gleden uit.

Ilpendam kwam in de vierde minuut al op een 0-1 voorsprong. Mike Postma kopte de bal goed binnen. Tijdens de eerste helft werden de meeste goals uitgevochten op het middenveld. Hierdoor waren er weinig hoogtepunten.

In de tweede helft was er meer te beleven. Vrone zette meer druk op het team van Ilpendam en ging nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten spelen in de tweede helft was Daniel Leijen dicht bij de gelijkmaker. Keeper Stan Bakker van Ilpendam wist echter de bal van Leijen’s voet te plukken. Tim van Veen probeerde het twee keer van afstand maar ook hij wist keeper Bakker niet te passeren. Ilpendam kreeg steeds meer ruimte om te voetballen en was in de omschakeling gevaarlijk. Sem van Laarhoven gaf na een uur voetballen een strakke voorzet die via een been van Vrone in de handen van keeper Jeroen Tijman belandde. In minuut 77 kwam Ilpendam op een 2-0 voorsprong uit een aanval van achteren. Postma verlengde een lange trap van keeper Bakker naar Vincent de Jong. Hij kon keeper Leijen met een lob verrassen. Een zekere overwinning voor Ilpendam leek in de maak. In de laatste tien minuten wist Vrone toch nog op gelijke hoogte te komen door doelpunten van Jasper Keuken en Dennis Konijn en bepaalde de eindstand op 2-2.

Remco Sint was na afloop duidelijk wat hij van het duel vond. ‘We waren zo dicht bij de overwinning en ben hier goed ziek van. De hele wedstrijd geven we weinig weg en dat je dan in de laatste 10 minuten een zekere winst uit handen geeft is pijnlijk”. Volgende week ontvangt Ilpendam Sporting Krommenie. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse B.

Tekst en foto: Ron de Rijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)