In memoriam: Jan Dahrs

Op zaterdag 22 juni is Jan Dahrs op 89-jarige leeftijd overleden. De ras-Amsterdammer, die als speler vooral op het middenveld voetbalde, kwam uit voor Blauw Wit, Ajax, Holland Sport en RCH (Heemstede). Als international haalde Dahrs het Nederlands B-elftal.

Dahrs maakte zijn debuut tegen PSV op 19 november 1961 in de basis. Hij speelde vijf wedstrijden voor Ajax. Zijn Europese debuut maakte hij in de Europa Cup II tegen Ujpesti Dozsa SC (Újpest FC) uit Hongarije die met 3–1 verloren werd.

Eind jaren ’70 startte Dahrs zijn trainersloopbaan op. Hij kreeg zijn eerste kans als trainer bij Zilvermeeuwen (Zaandam). Daarna coachte Dahrs ZCFC (beter bekend als Zaans Oranje, red.) RCL Leiderdorp, Oranje plein en DVVA. Dahr was trainer-coach van DVVA in de jaren negentig en het begin van deze eeuw. Met vier promoties in zijn tijdperk op Sportpark Drieburg, wordt hij in de Watergraafsmeer gezien als de meest succesvolle trainer uit de geschiedenis van de club.

Na DVVA trainde de markante voetbaltrainer, met veel gevoel voor humor, GeuzenMiddenmeer, THB (Haarlem) en de jeugd van SDZ. Buitenveldert was zijn laatste klus in 2009.

De club DVVA, waar Dahrs zo succesvol was als trainer-coach schreef op de eigen mediakanalen: ,,Tot op late leeftijd was Jan, zowel fysiek als mentaal, in goede conditie. En incidenteel dook hij dan ineens op langs de lijn, altijd goedgemutst en vol levenslust. Sinds het overlijden van zijn vrouw, drie jaar geleden, ging het langzaam minder. Jan bereikte de respectabele leeftijd van 89 en stierf te midden van zijn liefhebbenden. Op zijn overlijdenskaartje lezen we: ‘Het is goed zo!’.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)