In slotfase wint AGB duel met ZOB

Zondagvereniging AGB ging op zaterdag op bezoek bij ZOB in Zuidoostbeemster. De gastheren speelden de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk bij Hillegom. AGB had daarentegen de volledige buit binnengehaald tegen Vitesse ’22.

In de eerste helft maakten beide ploeg er niet bepaald een spektakelstuk van. Er waren weinig kansen te noteren en de 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Een kwartier na rust was het ZOB dat de score opende. Invaller Janyro Purperhart onderschepte de bal en bediende Colin Coenderman, die de 1-0 op het bord zette. Niet lang daarna had Stefan van Wonderen de 2-0 op zijn schoen, maar hield doelman Selahattin Dagasan de Amsterdammers op de been. Ook bij AGB waren het vervolgens invallers die belangrijk waren. Invaller Younes Makraou kopte de bal binnen op aangeven van een andere invaller, Necati Delibasi. Een paar minuten later was Makraou ook betrokken bij de 1-2, hij gaf de voorzet op Marouane Bensabouh, die de winnende goal maakte.

AGB-trainer Imdat Ilguy zag zijn team terugvallen na vorige week. “We hebben een draak van een wedstrijd gespeeld, vooral in de eerste helft. Het was gemakzuchtig en we legden niet de focus en energie in de wedstrijd, ten opzichte van vorige week.”

Voor de Amsterdammers wacht volgende week weer een uitwedstrijd, ditmaal op zondag bij Fortuna Wormerveer. ZOB speelt ook een uitwedstrijd. Op zaterdag gaat de ploeg van trainer Hans Schakel naar Velsen. Bekijk alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Bekijk hier alle foto’s van José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)