Home / Algemeen / In welke competities ontstaan lege plekken?

In welke competities ontstaan lege plekken?

Nadat duidelijk werd dat het seizoen niet meer uitgespeeld kon worden, besloot de KNVB het seizoen de schrappen en geen promotie en degradatie te hanteren. Clubs kregen daarna de mogelijkheid om alsnog een verzoek in te dienen, daarover morgen meer.

We hebben allereerst uitgezocht in welke competities er ruimte ontstaat. Daarbij hebben we alle competities los bekeken en dus geen rekening gehouden met effecten die competities op elkaar hebben. Vanzelfsprekend zullen er dan meer ruimtes ontstaan. Bijvoorbeeld: de plek in de Hoofdklasse zaterdag wordt opgevuld door een eersteklasser, waardoor ook een plek ontstaat in de eerste klasse, etc.

Daarnaast is goed om te weten dat achter elke eerste klasse bijvoorbeeld twee tweede klasse hangen en achter elke twee klasse ook weer twee derde klasses. Dat ergens een plek ontstaat, wil dus niet direct zeggen dat er ruimte is voor een Amsterdamse ploeg om door te schuiven.

Derde Divisie zondag

Het ging al een tijdje bergafwaarts met FC Lienden. In december werd de noodklok geluid en was al een vraagteken of de ploeg nog door zou gaan. Er werd geen nieuwe sponsor gevonden, waardoor de ploeg zich noodgedwongen terug trekt en er dus een plek vrij komt in de Derde Divisie zondag.

Hoofdklasse zaterdag

Om de KNVB te helpen, maakte Purmersteijn dit seizoen een uitstapje naar de Hoofdklasse zaterdag. Komend seizoen gaat de ploeg weer terug naar de zondag, de vaste speeldag. Zo ontstaat er een plekje in de Hoofdklasse zaterdag.

Hoofdklasse zondag

MSC Amslod en Quick ’20 gaven aan dat zij na dit seizoen stoppen met prestatievoetbal op zondag. Dat betekent meteen 2 lege plekken in de Hoofdklasse zondag, waarvan één plek dus al opgevuld zal worden door Purmersteijn. Er is nog één plekje vrij voor een geïnteresseerde eersteklasser.

Eerste klasse zondag

De eerste klasse zondag eindigde het seizoen al gehavend. De Meern trok zichzelf in het najaar terug en al een tijdje hing royering van Papendorp in de lucht. Dat gebeurde uiteindelijk ook definitief, waardoor er nog slechts 12 ploegen over bleven op dit niveau. Er zijn dus 2 plekken te vullen.

Tweede klasse zondag

Ook in de tweede klasse zondag ontstaat wat ruimte, omdat Zeeburgia onlangs besloot om na 100 jaar te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Er ontstaat daardoor een leeg plekje. Als er ploegen vanuit de tweede klasse richting de eerste klasse zullen schuiven, ontstaat hier vanzelfsprekend meer ruimte, maar dat is nog onbekend.

Derde klasse zondag

Van de huidige derde klasse zondag stoppen voor zover bij ons bekend twee ploegen. Dat zijn Diemen en Nederhorst, ook zij maken de overstap naar de zaterdag. Dat betekent dat er ook in deze klasse dus ruimte ontstaat.

Vierde klasse zaterdag

Op zaterdag is eigenlijk vrijwel alleen helemaal onderaan de piramide ruimte. Ouderkerk, Forza Almere en Nieuw West United stopten in de loop van het afgelopen seizoen met hun zaterdagelftal. Dat zorgt voor 3 lege plekken op de zaterdag, die waarschijnlijk al snel weer opgevuld zullen raken met ploegen die de overstap maken, zoals Zeeburgia.

Vierde klasse zondag

Germaan/De Eland trok zich dit seizoen terug uit de zondag vierde klasse en lijkt niet terug te keren. Daarnaast stopt AC Amsterdam met selectievoetbal op zondag, wat er voor zorgt dat er ook in de vierde klasse wat vrije plekken zijn.

Send this to a friend