Home / slideshow / Indelingen zondagvoetbal 2021/2022

Indelingen zondagvoetbal 2021/2022

Vrijdagochtend maakte de KNVB de indelingen voor het amateurvoetbal bekend. En hoewel de bond aangaf dezelfde indelingen te hanteren als afgelopen seizoen, is er toch weldegelijk het een en ander veranderd.

In de nieuwe indelingen wordt zichtbaar hoe hard het zondagvoetbal leeg loopt: veel competities tellen nog maar 13 of 12 ploegen. Je vindt hieronder alle indelingen.

Zondag 1a

In deze competitie zijn geen veranderingen. Wel is al bekend dat Legmeervogels na dit seizoen de overstap zal maken naar de zaterdag.

AFC ’34Hoofddorp
AGBKampong
AssendelftKolping Boys
DSOVLSVV
FC UitgeestLegmeervogels
Fortuna WormerveerROAC
HillegomSDZ

Zondag 2b

Vanaf hier beginnen de veranderingen. In grote lijnen is deze competitie hetzelfde gebleven, maar Pancratius en KDO zijn door de KNVB bijvoorbeeld naar een andere competitie verplaatst. Daar is IVV voor terug gekomen. Daardoor zijn er in deze competitie nog 13 ploegen over.

DCGNieuw Utrecht
DWSPVCV
FC JeugdRODA ’23
FC WeespSO Soest
HooglanderveenTheole
IVVVVIJ
De Meer

Zondag 2c

Voor KDO en Pancratius zal het dit seizoen even wennen worden, met veel tegenstanders die wat verder weg spelen en onbekend zijn. Daarnaast valt op dat ook in deze competitie maar 13 ploegen zitten.

ASCForeholte
AltiorHBC
BloemendaalKDO
DIOSPancratius
DONKRVC ’33
DOSRSchoten
ESTO

Zondag 3c

Opvallend kunnen we het bijna niet meer noemen, maar ook deze competitie bestaat uit 13 ploegen. FC Aalsmeer is na een tijd in West I te hebben gespeeld, weer terug.

Alliance ’22Spaarnwoude
FC Aalsmeer
Sporting Martinus
IlpendamSwift
Nieuw West UnitedVSV
PurmerendZSGOWMS
RCHZwanenburg
RKDES

Zondag 3d

Vorig seizoen zaten FC Abcoude en Ouderkerk al in de competitie met de regio Amersfoort. Voor hen is dat hetzelfde gebleven maar JOGA Fortius komt nu ook die kant op. Je raadt het al: ook deze competitie bestaat uit 13 ploegen.

AFC Quick 1890Rivierwijkers
APWCRoda ’46
FC AbcoudeSporting ’70
AmsvordeVVZA
JOGA FortiusVreeswijk
Ouderkerk
Zwaluwen Utrecht ’11
PVC

Zondag 4c

Zoals we gewend zijn, zien we De Meteoor op zondag terug in de Alkmaarse competitie, die dit seizoen maar 12 ploegen telt.

Alcmaria VictrixOosthuizen
Alkmaarsche BoysPurmerland
Apollo 68SSV
BeemsterSporting S
DynamoVictoria O
De MeteoorZeevogels

Zondag 4d

Eendracht ’82 mag dit seizoen opnieuw richting Haarlem en Zaanstad. Vorig seizoen had het nog wat Amsterdams gezelschap, maar dat is nu niet meer het geval.

BSM
Olympia Haarlem
DSSOnze Gezellen
Eendracht ’82RCZ
Geel Wit ’20
SV Rood-Wit Zaanstad
HYSWestzaan
HeemstedeZaandijk

Zondag 4e

Uit deze competitie stopten diverse ploegen op zondag. VVA/Spartaan en Sloterdijk mochten daardoor naar deze grotendeels Amsterdamse competitie verhuizen.

AnkarasporSloterdijk
CTO ’70TABA
GeinburgiaTOG
GeuzenMiddenmeerVVA/Spartaan
JSV NieuwegeinWV-HEDW
KismetWaterwijk

Zondag 5b

De zondag vijfde klasse liep de afgelopen jaren flink leeg, maar toch is dit best een leuke competitie geworden. Er starten namelijk ook wat teams. Zo heeft SDW voor het eerst sinds een paar jaar weer een standaardelftal, neemt TOS-Actief de zondagtak van Arsenal over en is ook FC Amsterdam nieuw.

De VolewijckersNautilus
Blauw-WitOSC
DHSCSDW
DRCSMVC Fair Play
FC AmsterdamTOS-Actief
Forza AlmereVSC
Muiderberg
Send this to a friend