Indelingen zondagvoetbal 2021/2022

Vrijdagochtend maakte de KNVB de indelingen voor het amateurvoetbal bekend. En hoewel de bond aangaf dezelfde indelingen te hanteren als afgelopen seizoen, is er toch weldegelijk het een en ander veranderd.

In de nieuwe indelingen wordt zichtbaar hoe hard het zondagvoetbal leeg loopt: veel competities tellen nog maar 13 of 12 ploegen. Je vindt hieronder alle indelingen.

Zondag 1a

In deze competitie zijn geen veranderingen. Wel is al bekend dat Legmeervogels na dit seizoen de overstap zal maken naar de zaterdag.

AFC ’34 Hoofddorp
AGB Kampong
Assendelft Kolping Boys
DSOV LSVV
FC Uitgeest Legmeervogels
Fortuna Wormerveer ROAC
Hillegom SDZ

Zondag 2b

Vanaf hier beginnen de veranderingen. In grote lijnen is deze competitie hetzelfde gebleven, maar Pancratius en KDO zijn door de KNVB bijvoorbeeld naar een andere competitie verplaatst. Daar is IVV voor terug gekomen. Daardoor zijn er in deze competitie nog 13 ploegen over.

DCG Nieuw Utrecht
DWS PVCV
FC Jeugd RODA ’23
FC Weesp SO Soest
Hooglanderveen Theole
IVV VVIJ
De Meer

Zondag 2c

Voor KDO en Pancratius zal het dit seizoen even wennen worden, met veel tegenstanders die wat verder weg spelen en onbekend zijn. Daarnaast valt op dat ook in deze competitie maar 13 ploegen zitten.

ASC Foreholte
Altior HBC
Bloemendaal KDO
DIOS Pancratius
DONK RVC ’33
DOSR Schoten
ESTO

Zondag 3c

Opvallend kunnen we het bijna niet meer noemen, maar ook deze competitie bestaat uit 13 ploegen. FC Aalsmeer is na een tijd in West I te hebben gespeeld, weer terug.

Alliance ’22 Spaarnwoude
FC Aalsmeer
Sporting Martinus
Ilpendam Swift
Nieuw West United VSV
Purmerend ZSGOWMS
RCH Zwanenburg
RKDES

Zondag 3d

Vorig seizoen zaten FC Abcoude en Ouderkerk al in de competitie met de regio Amersfoort. Voor hen is dat hetzelfde gebleven maar JOGA Fortius komt nu ook die kant op. Je raadt het al: ook deze competitie bestaat uit 13 ploegen.

AFC Quick 1890 Rivierwijkers
APWC Roda ’46
FC Abcoude Sporting ’70
Amsvorde VVZA
JOGA Fortius Vreeswijk
Ouderkerk
Zwaluwen Utrecht ’11
PVC

Zondag 4c

Zoals we gewend zijn, zien we De Meteoor op zondag terug in de Alkmaarse competitie, die dit seizoen maar 12 ploegen telt.

Alcmaria Victrix Oosthuizen
Alkmaarsche Boys Purmerland
Apollo 68 SSV
Beemster Sporting S
Dynamo Victoria O
De Meteoor Zeevogels

Zondag 4d

Eendracht ’82 mag dit seizoen opnieuw richting Haarlem en Zaanstad. Vorig seizoen had het nog wat Amsterdams gezelschap, maar dat is nu niet meer het geval.

BSM
Olympia Haarlem
DSS Onze Gezellen
Eendracht ’82 RCZ
Geel Wit ’20
SV Rood-Wit Zaanstad
HYS Westzaan
Heemstede Zaandijk

Zondag 4e

Uit deze competitie stopten diverse ploegen op zondag. VVA/Spartaan en Sloterdijk mochten daardoor naar deze grotendeels Amsterdamse competitie verhuizen.

Ankaraspor Sloterdijk
CTO ’70 TABA
Geinburgia TOG
GeuzenMiddenmeer VVA/Spartaan
JSV Nieuwegein WV-HEDW
Kismet Waterwijk

Zondag 5b

De zondag vijfde klasse liep de afgelopen jaren flink leeg, maar toch is dit best een leuke competitie geworden. Er starten namelijk ook wat teams. Zo heeft SDW voor het eerst sinds een paar jaar weer een standaardelftal, neemt TOS-Actief de zondagtak van Arsenal over en is ook FC Amsterdam nieuw.

De Volewijckers Nautilus
Blauw-Wit OSC
DHSC SDW
DRC SMVC Fair Play
FC Amsterdam TOS-Actief
Forza Almere VSC
Muiderberg