Individuele klasse geeft voor SDZ de doorslag tegen Pancratius

SDZ is nog altijd ongeslagen in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Kai Meeuwsse versloeg Pancratius met 3-1. Invaller Issam el Bakkali was met twee treffers erg belangrijk voor de Amsterdammers. Morgen een uitgebreide samenvatting van onze Wedstrijd van de Week.

Een klein uur lang kwamen beide ploegen niet verder dan het uitdelen van een paar plaagstootjes. In de eerste minuut schoot Pancratius-aanvaller Lionel Grootfaam hoog over, in het tweede deel van de eerste helft waren Fabian Munsterman (te zacht) en Floris Reurts (voorlangs) namens de thuisploeg licht gevaarlijk. Verder was het vooral strijden op het middenveld.

Acht minuten na de theepauze werd dit doorbroken. Jamal Lachkar kwam goed door over de linkerkant, sneed naar binnen en knalde diagonaal de 1-0 binnen. Amper twee minuten na de openingstreffer had Lachkar bij een soortgelijke situatie ook zijn tweede kunnen maken, alleen scheerde zijn schot nu voorlangs.

Pancratius kon voetballend niet echt het verschil maken. Het inbrengen van Gianni Oosterhoff na een uur spelen bracht hier verandering in. De aanvaller, één van de kleinsten op het veld, was gelijk gevaarlijk met een achterwaartse kopbal, waarbij doelman Mitchel Vincken zich moest strekken. Uit de daaropvolgende hoekschop ging een kopbal van Dominique Sweers tegen de hand van SDZ-verdediger Evert van de Linde. De scheidsrechter stond hier bijna bovenop, maar vond het niet zwaar genoeg voor een penalty. Dat wuifde hij vrij snel daarna ook weg nadat Oosterhoff bij het betreden van het strafschopgebied werd gevloerd.

Op het moment dat de Badhoevedorpers naarstig aan het zoeken waren naar de gelijkmaker, gaven zij de wedstrijd zelf weg door een persoonlijke fout. Doelman Stijn Morsch ging behoorlijk in de fout bij een vrije trap van invaller Issam el Bakkali vanaf 35 meter: 2-0. “Ik hoorde nog iemand zeggen: niet schieten, het is te ver. Maar daar luisterde ik niet naar”, vertelde de aanvaller na afloop.

Een klein kwartier voor tijd was Pancratius alsnog trefzeker. Een voorzet van Tatchery Langguth werd opnieuw voor het doel gebracht, waar Bas Pel klaar stond om de spanning terug te brengen: 2-1. Echt spannend werd het niet meer, ondanks verwoede pogingen van de bezoekers. In de 85ste minuut zag Pancratius bovendien Niels Vahlkamp met een tweede gele kaart vroegtijdig vertrekken, nadat hij de bal teruggooide.

SDZ wist optimaal te profiteren van het overtal. Een goedlopende tegenaanval bracht invaller Cerezo Hartgers voor het doel, alleen werd zijn inzet gekeerd door Morsch. In de rebound haalde El Bakkali de trekker over voor de 3-1. Met tien punten uit de eerste vier wedstrijden zijn de Amsterdammers uitstekend begonnen. “Wij hebben als doelstelling twaalf punten uit de eerste vijf wedstrijden”, zei Meeuwsse. Voor de laatste wedstrijd om dat doel te behalen, krijgt SDZ volgende week bezoek van Hooglanderveen. “Dan kunnen we één punt voor op schema komen te liggen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en meer reacties op onze Wedstrijd van de Week.