Individuele klasse redt apathisch Blauw-Wit Beursbengels bij DVVA

In de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A is Blauw-Wit Beursbengels ontsnapt aan duur puntverlies. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent stelde na een slecht uur in de laatste dertig minuten orde op zaken op bezoek bij DVVA: 0-2.

De eerste helft lukte weinig tot niets bij de gasten. In balbezit zat er geen enkele beweging in het team en DVVA kreeg voldoende kansen om dit keihard af te straffen. Dat liet de thuisploeg, die zich goed leek te hebben herpakt van de nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter Castricum (4-5), meerdere keren na en vergat zichzelf daarmee te belonen. Blauw-Wit Beursbengels bleef hierdoor in de wedstrijd.

Na de hervatting kwamen de gasten iets beter voor de dag. Toch moest de nummer twee van de ranglijst terugvallen op individuele kwaliteiten om het duel naar zich toe te trekken. Na ruim een uur spelen besloot Mickey Wever een goede actie met een tegendraads schot, waar doelman Davey Spaans geen antwoord op had: 0-1.

DVVA besloot voor de aanval te kiezen om de stand weer gelijk te trekken en was hier heel dicht bij, alleen voorkwam doelman Youssef el Abdalloui een gelijkmaker met een fraaie redding. Vlak voor tijd gooiden de gasten het duel in het slot. Invaller Zion Linger werd door een slimme steekpas van Donovan Mijnals richting het doel gedirigeerd en schoof de bal vervolgens via de binnenkant van de paal in de verre hoek: 0-2.

Een moeizame overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels, die met een kleine zucht de titelstrijd vervolgen. De Amsterdammers hebben nog steeds twee punten achterstand op koploper BOL. DVVA staat slechts op doelsaldo nog op een veilige elfde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.