Home / Algemeen / Inhaalslag bij ARC levert voor WVHEDW niets op

Inhaalslag bij ARC levert voor WVHEDW niets op

WVHEDW komt in de zaterdag eerste klasse A nog altijd niet van de voorlaatste plaats af. Op bezoek bij ARC lukte het de ploeg van Hans Schakel niet om een 3-0 achterstand goed te maken. Verder dan 3-2 kwamen de Amsterdammers niet, die daardoor opnieuw met lege handen stonden.

“Dit is WV onwaardig”, zegt Schakel aan het eind van het gesprek. Hij weet het ook: de dertiende plek is niet een positie waarvan WVHEDW dacht zichzelf na negen wedstrijden terug te vinden. “Het is even wat het is. We zitten nu in een soort van overlevingsfase. Op een gegeven moment moet je toch punten gaan pakken. Er moet een ommekeer plaatsvinden”, klinkt het duidelijk. De oefenmeester hoopte dat het in Alphen aan den Rijn zou gebeuren. “We hebben een geweldige trainingsweek gehad, je ziet dat de jongens er alles aan doen. Iedereen wil enorm graag. Maar als je dan uit het niets op achterstand komt, treedt de wet van Murphy in werking.”

Met een fraaie kopbal opende Stephan de Harder na een klein kwartier de score. Ruim tien minuten later werd het zelfs 2-0. Cas Knoester profiteerde optimaal van geschutter in de Amsterdamse defensie. “We hebben heel veel moeite om van zo’n tegenslag terug te komen. Het is moeilijk om je elke keer terug te knokken”, vervolgt Schakel. Dat De Harder er op slag van rust uit een hoekschop ook 3-0 van maakte, kon er ook nog wel bij voor de bezoekers.

In de tweede helft hoopte Schakel op een comeback. Binnen een minuut liet Ruben Loeve echter een niet te missen kans (“duizend procent kans”) onbenut. Na ruim een uur spelen lukte het Danny Blom met een fraai schot in de kruising wel om de 3-1 te maken. Een kleine tien minuten later produceerde Joost Heij de aansluitingstreffer, door goed te reageren op een slechte terugspeelbal. Toen ARC, getraind door Mark Evers (oud-trainer Swift, red.) met tien man verder moest vanwege een tweede gele kaart voor Coen de Groot, begon de hoop op een goed resultaat helemaal te leven.

Het bleef bij hopen. Het houtwerk stond in de blessuretijd een gelijkmaker in de weg. Daardoor moest WVHEDW de vijfde competitienederlaag slikken. De Amsterdammers blijven voorlaatste staan, met acht punten uit negen wedstrijden. Volgende week komt nummer vier FC Aalsmeer op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Paul Stoeltie