Intens voetbalgevecht Wartburgia en AFC. Wartburgia degradeert, AFC mag nog hopen.

Het was een intens gevecht zaterdag op Sportpark Drieburg tussen beide ploegen uit de zaterdag Tweede Klasse A. Slechts een paar weken geleden speelden de ploegen 2-2 in deze competitie maar zaterdag stond handhaving op het spel.

Spoeling dunner

AFC had als één van Amsterdams grootste clubs ruime keuze wie ze wilden opstellen deze nacompetitie en had gekozen om voor de helft van team te putten uit het talentvolle onder 21 team. Bij Wartburgia was de spoeling een stuk dunner. Overigens bestond de basis elf van de gastheren voor de helft uit spelers met een langjarig AFC-verleden.

Inzet

Het begin was voor AFC, waarbij de jonkies frivool tikkend Wartburgia terugdrongen. Al na vier minuten moest Wartburgia-keeper Bob van Dijk knap redden op een inzet van dichtbij.

Kluts kwijt

Toch was het Wartburgia dart na veertien minuten de 1-0 maakte; een mooie pass van Gijs Oostermeijer bereikte Jordy Kluft die geen moment aarzelde en Joep de Kort in stelling bracht. AFC-keeper Jelle Goes leek nog redding te kunnen brengen maar was kansloos in de rebound. AFC was daarna even de kluts kwijt en David van Paridon kon bijna profiteren, maar de bal rolde net naast. De bezoekers drongen vol verve aan, maar de ervaren Wartburgia verdediging bleef uiterst kalm en klaarde geconcentreerd alle klussen. En als de snelle AFC-vleugelspelers een keer doorkwamen was daar altijd keeper Van Dijk.

Doelpunt AFC

Na rust eenzelfde beeld: een aanvallend AFC, maar de gevaarlijkste kans was voor Wartburgia na een lange solo van Joost Hommenga. Na een uur spelen veranderde, zoals zo vaak in het voetbal, alles binnen een paar minuten. Wartburgia aanvoerder van Paridon kon niet verder als gevolg van een grove charge van achteren en ook de buffelende Niek Remijn moest worden vervangen. AFC profiteerde vrijwel meteen van het even zoeken van de thuisclub via Aaron Middendorf die met een schot in de uiterste hoek keeper van Dijk kansloos liet. Een paar minuten later al was het Nigellow Nicholas die zelfs de 1-2 scoorde.

Geknokt, toch verloren

Vanaf dat moment liep Wartburgia achter de feiten aan. Het team richtte zich nog één keer op. De Kort werd gevloerd in het strafschopgebied en de uitblinkende Daan van Dijk schoot feilloos in: 2-2 met nog ruim een kwartier op de klok. Omdat er een winnaar moest komen golfde het spel op en neer, met soms nauwelijks te missen kansen aan beide kanten. AFC kwam een stapje te kort voor open goal, raakte de paal en Wartburgia schoot op een paar meter van het doel hoog over. Een paar minuten voor tijd was de beslissing een anticlimax: de uitstekend keepende Van Dijk liet bij een onoverzichtelijke situatie de bal vallen, Miró Kirschner schoot van dichtbij de 2-3 binnen.

AFC mag blijven hopen op handhaving, voor Wartburgia valt na één seizoen in de Tweede Klasse het doek en zal komend seizoen in de Derde klasse uitkomen.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)