Intense strijd tussen Wartburgia en Buitenveldert eindigt in evenwicht

In het zo wreed afgebroken seizoen 2020-2021 was de wedstrijd tussen Wartburgia en Buitenveldert een van de hoogtepunten. Wartburgia vocht zich toen terug naar een zwaarbevochten gelijkspel na 3-0 te hebben achter gestaan. Beide ploegen begonnen dus tot de tanden gewapend aan een nieuwe versie. De wedstrijd was opnieuw intens zonder te ontaarden in een schoppartij en eindigde wederom in een gelijkspel: 1-1 dit keer.

Buitenveldert was net wat feller in duels, zette hoog druk en Wartburgia was in het eerste gedeelte van de eerste helft niet echt in staat om daaronder uit te voetballen. Daardoor was het een spannende, maar wat rommelige wedstrijd vol strijd, maar zonder veel voetballende hoogtepunten. Kansen waren zeldzaam aan beide kanten, hoewel een vrije trap van Buitenveldert net voor rust op de lat uiteen spatte.

Na rust nam Wartburgia wat meer initiatief en speelde meer op de helft van de tegenstander, maar verder dan een kopbal uit een corner die door de keeper van de lijn werd gehaald, kwamen ze niet. Aan de andere kant hielden de snelle vleugelspitsen van Buitenveldert geduldig hun positie en uit een goed uitgevoerde uitval kopte invaller Daniel Smit 10 minuten voor tijd goed binnen. Wartburgia leek op weg naar een heel slecht begin van het seizoen na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen JOS, maar zette nog eens aan. Een hoog schot van Tom Remijn werd door de keeper ternauwernood uit zijn doel geslagen, maar het slotoffensief bleek ingezet en Buitenveldert moest steeds vaker aan de noodrem trekken. Na een eerste vrije trap over te hebben geschoten, mocht Joost Hommenga opnieuw recht voor het Buitenveldert-doel aanleggen. Ditmaal liet hij de keeper kansloos met een prachtig indraaiende bal in de linkerhoek. Met nog 2 minuten op de klok bleven beide ploegen de aanval zoeken maar op het inmiddels behoorlijk natte veld deden zich geen grote kansen meer voor.

Een terechte uitslag waar beide ploegen overigens niet echt blij mee zullen zijn in verband met de strijd om de bovenste plaatsen. Voor Wartburgia is het gat met koplopers Buitenboys en AH ’78 nu al 5 punten, voor Buitenveldert 2 punten. Volgende week ontvangt Wartburgia VVA/Spartaan, Buitenveldert krijgt Kadoelen op bezoek.