Invalkeeper belangrijk voor ZOB bij zege op NSC Nijkerk

Vorige week zag ZOB zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen afgelast worden, vanwege het verregende veld bij BOL. Zaterdag startte het de competitie dan écht, degradant NSC Nijkerk kwam op bezoek en werd met 4-1 verslagen.

Een uitstekend begin voor de ploeg van de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar. Toch had iedereen na afloop het over de 39-jarige doelman Erik Slaaf. Nadat hij al bij het derde had gespeeld, moest hij de met rood van het veld gestuurd Tim van Duuren vervangen. Door blessures bij de andere keepers moest er een beroep op Slaaf gedaan worden en dat pakte nog goed uit ook. Zijn eerste taak was het stoppen van de gegeven strafschop en dat deed hij. Zo bleef ZOB op een cruciaal moment op een 3-1 voorsprong.

Nigel_scoort.jpg

ZOB begon sterk aan de wedstrijd, uit een snelle aanval kopte Robin Stevens maar net naast het doel. De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op en na die beginfase werd ZOB de betere ploeg. In de 10e minuut moest doelman Tim van Duuren handelend optreden bij een inzet van de Nijkerk spits, verder konden de gasten uit Nijkerk in de eerste helft niet meer gevaarlijk worden. ZOB had na die beginfase de controle over de wedstrijd en kwam in de 29e minuut dan ook terecht op voorsprong. Een hoge voorzet van Stefan van Wonderen werd door de doelman van NSC Nijkerk niet goed ingeschat. Hij tikte de bal voor de voeten van spits Kid Ronday, die de inkomende Nigel Schaasberg inspeelde. Schaasberg schoof de bal vervolgens in het doel. Nog voor rust werd het ook 2-0 via Van Wonderen.

de_bank_juicht.jpg

De tweede helft kwam NSC Nijkerk wat beter in de wedstrijd, de ploeg speelde met wat meer dreiging, maar zonder echt gevaarlijk te worden. ZOB speelde de tweede helft wat nonchalant en slordig en leed veel onnodig balverlies. In de 58e minuut kwam door een verdedigingsfout bij ZOB de spits van NSC Nijkerk gevaarlijk door, zijn schot gaat echter over het doel. Niet veel later passeerde Van Wonderen zijn tegenstander op de achterlijn, zijn voorzet kwam bij de inkomende Ronday, die zijn inzet maar net geblokt zag worden door een verdediger. Het spel gaat over en weer en uit een strafschop komt NSC Nijkerk op 2-1. Lang duurt dat niet, want snel daarna maakte Raffie Baal de 3-1 met een fraaie stift.

spelers_juichen.jpg

Na deze treffer kreeg Nijkerk-speler Renee Troost zijn tweede gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Niet veel later gaat de spits van Nijkerk alleen op doelman van Duuren af, de keeper haalt de spits onderuit en kan met een rode kaart ook gaan douchen. Na wat gedoe over een juist tenue kwam Slaaf in het veld al vervanger. Zijn eerste actie is het stoppen van een penalty en zo blijft de marge twee goals.

Na deze incidenten kwam ZOB weer wat beter in de wedstrijd en pakt de ploeg weer het initiatief. Bij slecht uitverdedigen bij Nijkerk kan Collin Coenderman de bal onderscheppen, deze speelt Van Wonderen aan, die met een bekeken schot zijn tweede doelpunt van de middag maakt. Vlak voor tijd komt een vrije trap van Dennis Pals boven de kansloze Nijkerk doelman op de lat.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor ZOB, dat de competitie dus start met 3 punten.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB