Maxim de Swaan

Invaller De Swaan maakt hattrick voor Buitenveldert: “Heerlijk gevoel”

Buitenveldert draaide zaterdagmiddag tegen EVC een 1-0 achterstand om in een 1-4 overwinning. Maxim de Swaan speelde in het duel een cruciale rol door als invaller maar liefst drie treffers op zijn naam te zetten.

De middenvelder annex aanvaller begon vanaf de reservebank aan de wedstrijd en zag zijn ploeg een stroeve eerste helft spelen. Hoofdtrainer Tijn Hammer besloot daarom vroeg in de tweede helft in te grijpen en De Swaan in de ploeg te brengen. Bij zijn eerste balcontact was het al raak. “Kevin Hoorneman brak aan de linkerkant door en gaf een lage voorzet richting mij. De bal kwam echt perfect aan, waardoor het voor mij eenvoudig was om deze het doel in te werken”, vertelt De Swaan trots.

Het doelpunt was het begin van de aanvallende impulsen van Buitenveldert. Kort na de voorsprong onderschepte Nizar Rahou de bal op het middenveld, waarna de Amsterdammers opnieuw de aanval zochten. “Een snelle voorzet kwam met een halve stuit bij me terecht. Ik nam de bal aan en schoot deze in een leeg doel binnen.” Nadat Jemairo Laurence in het strafschopgebied neerging, kreeg Buitenveldert in het laatste kwartier nog een penalty. “Die kregen we dit seizoen nog niet, waardoor het onduidelijk was wie hem mocht nemen. Iedereen keek naar mij, waardoor ik een hattrick op mijn naam zette. Dat gaf een heerlijk gevoel.”

De drie doelpunten van De Swaan smaakt de komende weken naar meer. Vooralsnog is hij tevreden over wat hij laat zien, al staat hij niet altijd op zijn eigen positie. “Ik omschrijf mezelf als een aanvallende middenvelder, maar dit seizoen speel ik vaker als spits. Hoewel ook de trainer in mij een speler ziet die het beste op het middenveld speelt, heeft hij me dit jaar simpelweg nodig in de aanval. Persoonlijk ben ik klein van stuk, waardoor de spitspositie niet de eerste plek is die bij mensen in het hoofd opkomt, maar ik ben blij om daar te voetballen.”

Ondertussen speelt Buitenveldert dit seizoen wisselvallig. Waar de Amsterdammers knappe overwinningen boekten, gingen ze eveneens een aantal maal pijnlijk onderuit. “We zijn een goed voetballend team, maar hebben het lastig tegen tegenstanders die de beuk erin gooien. Daar moeten we van leren.” De ambities blijven echter als een paal boven water staan. “Het team wil graag promoveren naar de tweede klasse. Met Buitenboys hebben we een lastige concurrent, maar anders is het ook mogelijk via nacompetitie.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)