Invallers helpen Zwanenburg aan cruciale winst op Bloemendaal

Zondag derdeklasser Zwanenburg legt zich nog altijd niet neer bij nacompetitievoetbal. De hekkensluiter bleef voor de derde keer na het vertrek van trainer Mehmet Simsek ongeslagen. Sterker nog, directe concurrent Bloemendaal werd met 1-3 geklopt.

Zwanenburg moest winnen in Bloemendaal, want anders was het doek gevallen en kon de rode lantaarndrager zich alvast opmaken voor het spelen van nacompetitiewedstrijden om het vege lijf te redden. Zonder bijvoorbeeld Jordy Vierbergen in de basis – de belangrijke kracht scoorde vorige week twee keer tegen ZSGOWMS, maar kwam nu te laat – was in de eerste helft duidelijk sprake van een degradatieduel. Er moest aan beide kanten voornamelijk gewerkt worden aan het zelfvertrouwen en het bleef slechts bij een paar speldenprikjes.

Pas een kwartier voor tijd werd de score geopend. Na een mooie assist van Mark Mul tekende de inmiddels ingevallen Vierbergen voor de 0-1. Nog geen minuut later was Vierbergen zelf de aangever op een andere invaller, Nick de Graaf (eveneens te laat): 0-2. Vanaf dat moment leek bij Bloemendaal alle hoop verdwenen. In de 86ste minuut gooide De Graaf met zijn tweede van de middag het duel helemaal in het slot. Dat Daan Geldermans nog iets terugdeed namens de thuisploeg, was slechts voor de eer.

Door de belangrijke overwinning heeft Zwanenburg de aansluiting gevonden met de concurrenten. De hekkensluiter staat nu vier punten achter VSV (dat voorlopig veilig is) en Bloemendaal. Volgende week komt Sporting Martinus op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)