Home / slideshow / Issam El Bakkali keert terug bij DWS
Issam El Bakkali

Issam El Bakkali keert terug bij DWS

Issam El Bakkali speelt komend seizoen voor DWS. De aanvaller komt over van De Volewijckers.

El Bakkali maakte pas laat zijn keuze om over te stappen: “Ik wilde eerst afwachten of De Volewijckers misschien alsnog zou promoveren naar de derde klasse, dan was ik waarschijnlijk gebleven.” Maar de KNVB besloot anders en dus keek El Bakkali uit naar een nieuwe club: “Ik heb een hartstikke mooi jaar gehad bij De Volewijckers, waar ik de club erg dankbaar voor ben. De club heeft grote ambities en wensen, ik hoop echt dat die uit gaan komen. Maar zelf zag ik nog een seizoen in de vierde klasse gewoon niet zitten.”

Er was voldoende interesse voor El Bakkali, van eerste en tweedeklassers binnen en buiten Amsterdam. Zelf had hij al meteen een voorkeur voor DWS: “Ik ben een jongen van de club en weet dat DWS een sterk team heeft en een warme club is.” In zijn jeugd speelde hij lange tijd voor DWS en ook van 2016 tot 2018 speelde hij bij de club. Hij zette zelf zijn transfer in gang: “Ik heb Milano (Koenders, red.) een berichtje gestuurd op Facebook. Daarna heb ik met Patrick van Leeuwen (trainer DWS, red.) en Remko de Jong (voorzitter DWS, red.) gesproken en was het snel geregeld.”

“Milano zei meteen: ‘Aankomend seizoen moeten we naar de eerste klasse.’” Daar hoopt El Bakkali zelf uiteraard een belangrijk aandeel in te hebben: “Ik heb weinig moeite met scoren, maar als ik 0 goals maak en 30 assists geef, is het ook goed. Als we als team maar scoren.”

Dat hij op het veld hogerop gaat, betekent overigens dat hij in de zaal een stapje terug doet. Afgelopen seizoen combineerde hij De Volewijckers met Eredivisionist ASV Lebo. Komend seizoen zal El Bakkali in de zaal spelen voor AC Kingdom, dat uitkomt in de Topklasse.

Dinsdag start voor de aanvaller het nieuwe seizoen, want dan begint DWS met trainen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)