Home / Algemeen / Ivo de Waal bezorgt FC Abcoude in blessuretijd belangrijke zege

Ivo de Waal bezorgt FC Abcoude in blessuretijd belangrijke zege

FC Abcoude heeft onderin de zondag tweede klasse B drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van Petar Djenic versloeg hekkensluiter PVCV met 2-1. Hiervoor moest Abcoude wel diep gaan: pas in de blessuretijd stelde spits Ivo de Waal de zege veilig.

Vanaf de eerste minuut was aan het spel te zien dat beide ploegen niet wilden verliezen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. FC Abcoude had iets meer balbezit en verscheen enkele keren oog-in-oog met PVCV-doelman Regillio van Renswouw, alleen lukten het de aanvallers niet om de bal tussen de palen te krijgen. Na een halfuur slaagde de thuisploeg hier wel in. Magdy Ibrahim zag Van Renswouw iets te ver voor zijn doel staan, bedacht zich geen moment en plaatste de bal met een prachtige boog over de sluitpost in het net: 1-0.

Op slag van rust kwam PVCV verrassend op gelijke hoogte. Een vrije trap van de bezoekers werd door FC Abcoude slecht verdedigd en de kleinste speler van het veld, Dennis Boeijen, kreeg hierdoor de kans om ongehinderd de 1-1 binnen te koppen. Na de theepauze had de thuisploeg het betere spel en zocht meer de aanval om de voorsprong te herstellen. Via Menno Bosch (net naast), Ibrahim (over) en Yener Devecioglu (inzet gekeerd) waren de Abcoudenaren hier dicht bij.

Ruim een kwartier voor tijd moesten de Utrechters verder met tien man. Verdediger Sander van der Woude voorkwam met zijn hand een doelpunt van FC Abcoude en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart. Met tien tegen elf werd het spel er alleen maar rommeliger op. Abcoude-invaller Nils Baltissen kreeg nog een goede kans, alleen belandde zijn poging naast het doel.

In de blessuretijd kon de thuisploeg alsnog juichen. Tijdens een onoverzichtelijke situatie voor het doel van PVCV kopte Ivo de Waal de 2-1 binnen. PVCV probeerde in de laatste minuten nog een gelijkmaker te forceren, maar dat liet FC Abcoude niet nog een keer overkomen. De 2-1 zege werd over de streep getrokken en op die manier nam de ploeg van Petar Djenic iets meer afstand van de hekkensluiter.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Leen Mulder
Archieffoto: HAV