Home / Algemeen / Ivo de Waal (FC Abcoude): “Puzzelstukjes willen nog niet in elkaar vallen”

Ivo de Waal (FC Abcoude): “Puzzelstukjes willen nog niet in elkaar vallen”

Met vijf punten uit zeven wedstrijden staat FC Abcoude op de voorlaatste plaats in de tweede klasse B. De ploeg van Petar Djenic gaf afgelopen zondag in blessuretijd de zege uit handen tegen streekgenoot FC Weesp (2-2). De nieuwe spits van Abcoude, Ivo de Waal, blijft ondanks alles optimistisch. “Ik denk dat het alleen maar beter zal gaan.”

Zelf weet de van Waterwijk overgekomen goalgetter niet precies waar het aan ligt. “Alles is goed aan het team. Kwaliteit van de spelers, goede trainer en een staf die heel erg betrokken is,” zegt hij. Toch wil het vaak nét niet lukken. “De puzzelstukjes willen nog niet in elkaar vallen.” Zo ging het ook afgelopen weekend mis. “Het was op het aller-, allerlaatste moment en ik heb echt driehonderd procent in die wedstrijd gelegd, net als meerdere spelers.” Bij een 2-1 voorsprong begon de thuisploeg in de tweede helft steeds meer achteruit te lopen, waardoor het wachten was op de gelijkmaker: “Dan roep je het over jezelf af.”

Abcoude raakte afgelopen zomer een aantal belangrijke krachten kwijt, waaronder spits Martijn Groen, die elk seizoen wel garant stond voor twintig goals. De Waal voelt geen druk om in zijn voetsporen te treden. “Het is juist zo dat ik niet naar Martijn wil kijken, omdat het heel erg moeilijk is om in de buurt te komen van wat hij heeft gedaan voor Abcoude.” Daarom kijkt hij niet naar wat anderen al hebben gedaan, maar alleen naar wat hij zelf kan betekenen voor de club. “Ik probeer met mijn eigen kwaliteiten het team te helpen en ik wil gewoon een prijs pakken met Abcoude. Niet eens voor mezelf ook.”

De Waal kon vroeger best een moeilijke jongen zijn wanneer het niet liep zoals hij wilde. “Ik heb van jongs af aan best wel een temperamentje en dat gaat er eigenlijk niet uit. Voorheen bleef ik meer in het negatieve hangen. Nu, wanneer het slecht gaat, kan ik het omzetten in het zoeken naar oplossingen.” Ondanks de mindere resultaten blijft de aanvaller daarom ook optimistisch. “Ik denk dat wij een heel goed team hebben, maar ook een jong team. Dus ik denk dat het alleen maar beter zal gaan.”