Home / Algemeen / IVV gaat voor nieuwe O23 naast tweede elftal
IVV Landsmeer

IVV gaat voor nieuwe O23 naast tweede elftal

IVV is één van de 15 clubs uit de regio Amsterdam die komend seizoen deel gaat nemen aan de nieuwe O23-competitie van de KNVB.

Voorzitter Denis Brouwer legt uit waarom IVV hiervoor gekozen heeft: “De afgelopen seizoenen zijn we zeer succesvol geweest met het eerste en tweede elftal. Ons eerste elftal is twee keer achter elkaar gepromoveerd, van de vierde klasse naar de tweede klasse. Het tweede elftal promoveerde naar de reserve tweede klasse en won direct een periodetitel. De ambitie is om met dat team de reserve eerste klasse te halen. Het “probleem” met ons tweede elftal is echter dat we elk seizoen de talentvolle O17-spelers door moesten schuiven naar het tweede elftal. Daardoor hebben we geen competitief O19 elftal kunnen optuigen.”

IVV grijpt de nieuwe O23-competitie dan ook aan als een nieuwe mogelijkheid om de  spelers vanuit de O17 door te schuiven, aangevuld met jonge spelers uit het tweede elftal en talenten van buitenaf. Waar sommige clubs er voor kiezen om het tweede elftal te vervangen door de O23, blijven ze bij IVV naast elkaar bestaan. “Het O23-elftal is bedoeld voor zeer jonge talentvolle spelers, die op deze manier meer weerstand gaan ervaren tegen sterkere spelers van 20-22 jaar, ons tweede elftal blijft de bron voor de doorgroei naar ons vlaggenschip ons 1e elftal, waar we graag 1e klasse mee willen voetballen”, aldus Brouwer.

Edwin Keizer, hoofdtrainer van IVV, is de eindverantwoordelijk van de O23. Maar Patrick Tol, Herman van Oort en Theo Massa, tevens Hoofd Jeugdopleidingen, nemen de technische begeleiding van de O23 voor hun rekening. Er wordt twee keer per week getraind en de wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Er is in de O23 nog ruimte voor talentvolle spelers, zij kunnen zich melden bij Patrick Tol via 06-13991000 of p.tol36@chello.nl.

15 clubs uit de regio Amsterdam doen mee aan nieuwe O23-competitie

 

Send this to a friend