IVV geeft zege tegen Ouderkerk in slotfase weg

In de zondag derde klasse C is IVV er op eigen veld niet in geslaagd om te winnen van Ouderkerk. De ploeg van Gerrie Breugem leek af te stevenen op de overwinning, maar vijf minuten voor tijd maakte Ouderkerk gelijk.

IVV begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam na tien minuten spelen verdiend aan de leiding. Dave Hertog tikte een voorzet vanaf rechts uitstekend binnen. Ouderkerk liet zich echter niet direct uit het veld slaan en de bezoekers gingen na de tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er na een kwart wedstrijd ook. Friso Kaashoek zette goed door en kreeg de bal met een beetje geluk mee, waarna hij fraai afrondde: 1-1.

IVV kreeg nog enkele mogelijkheden om voor rust opnieuw op voorsprong te komen, maar beide ploegen gingen met een gelijke stand rusten. Na de rust nam IVV het heft in handen en ging de ploeg uit Landsmeer op zoek naar de tweede treffer. Nadat Rene de Jong Ouderkerk met een knappe redding op de been hield, kwam de 2-1 er een kwartier na rust toch. Balverlies van Desley Douglas werd keihard afgestraft door Hertog.

IVV leek de drie punten in eigen huis te houden, totdat Glenn Schoordijk vijf minuten voor tijd anders bepaalde. De invaller wist zich na een goede aanval knap vrij te spelen en schoot vervolgens raak: 2-2. IVV kwam in de slotminuten nog wel met een slotoffensief, maar een winnende treffer zat er niet meer in.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Annelies Schreuder