IVV incasseert bij concurrent HBC eerste nederlaag

In de zondag derde klasse C is koploper IVV tegen de eerste nederlaag aangelopen. In Heemstede werd het 1-2 tegen HBC. Beide ploegen delen nu de koppositie met evenveel punten, al hebben de Landsmeerders een beter doelsaldo.

Het ging IVV al wekenlang voor de wind, zodat de ploeg van Gerrie Breugem als ongeslagen koploper tegen HBC, eveneens goed aan het seizoen begonnen, kon aantreden. Daar werden de Landsmeerders ruw uit hun droom ontwaakt. Na elf minuten al: Wouter Soomer werkte uit een hoekschop de 1-0 binnen. “De eerste tien minuten waren we zoekende,” zag Breugem. “En in de tien minuten daarna maken we een paar persoonlijke fouten.”

De oefenmeester doelde daarmee op een slechte terugspeelbal op doelman Guus Zuidema, die door de oplettende Jeroen de Bruijn werd opgepikt en zo de 2-0 op een presenteerblaadje aangereikt kreeg. IVV begon daarna meer druk te zetten, maar wist ondanks een paar grote kansen niet te scoren.

In de tweede helft waren de Landsmeerders de bovenliggende partij, maar tot een doelpunt leek het niet te leiden. Pas in de laatste minuut werd een voorzet bij de eerste paal verlengd door Dave Hertog, waarna invaller Jeffrey Wilders de bal fraai over de doelman heen wist te mikken. IVV kreeg weer hoop en zette nog enkele minuten flink aan. Diep in blessuretijd had Hertog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd in het strafschopgebied geblokt in een woud van spelers. Daarmee was de eerste nederlaag voor IVV een feit.

Breugem zag zijn ploeg na de 0-2 proberen terug te komen in de wedstrijd, in de hoop op een goed resultaat. “Dat hebben we fantastisch gedaan, maar geen punt. Op basis van de tweede helft hadden we het zeker verdiend,” aldus de oefenmeester. “Maar de eerste helft móest beter. Om dan te zeggen dat we die wedstrijd cadeau hebben gedaan is een beetje zwaar. In dit soort wedstrijden wint de ploeg die de minste foutjes maakt.”

Over twee weken kan IVV de draad weer proberen op te pikken tegen middenmoter De Meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Annelies Schreuder