IVV krijgt De Meer in slotfase pas klein voor periodewinst

Promovendus IVV heeft de eerste prijs van het seizoen in de zondag derde klasse C binnen. Een 3-1 thuisoverwinning op De Meer bleek genoeg om de eerste periodetitel veroveren. De Landsmeerders zijn bovendien weer alleen koploper.

Met zeven overwinningen uit acht wedstrijden konden de Landsmeerders vol vertrouwen aantreden tegen middenmoter De Meer. Hoewel de vorige wedstrijd de enige nederlaag had opgeleverd (1-2 tegen HBC), was daar vandaag weinig van te merken. De thuisploeg domineerde de eerste helft, al kwam het moeilijk tot scoren. Dat lukte Sjoerd Tuininga pas na een halfuur: 1-0. “De 1-0 was een magere afspiegeling,” zag IVV-trainer Gerrie Breugem. “We hadden met twee, drie goals verschil de rust in moeten gaan.”

Doordat IVV de voorsprong niet kon uitbreiden, bleef het nog lange tijd spannend in Landsmeer. Helemaal toen Ruben Peuchen namens de bezoekers uit een vrije trap raak kopte, waardoor de stand na zeventig minuten ineens gelijk was: 1-1. Toch bleef de patstelling niet lang staan. Vlak voor tijd zorgden Davey de Haze en Terzo Stemerdink met twee doelpunten kort na elkaar voor de 3-1 eindstand.

Dankzij de drie punten van vandaag bleef IVV concurrenten DCG (dat met 0-1 won van VSV) en HBC (verloor met 2-1 bij Sporting Martinus) voor. “Dit is nu al een mooie bekroning van het seizoen,” was Breugem verheugd. Bij de terugkeer in de derde klasse werd als doelstelling het linkerrijtje gesteld. Na de uitstekende seizoensstart gaan er stemmen op dat er misschien meer in zit. “Nu hoor je overal al dat we echt voor het kampioenschap moeten gaan, en dat is ook zo,” aldus Breugem. “Maar het is nog steeds erg vroeg in het seizoen. Je kunt wel van alles roepen, maar de competitie wordt toch pas in april, mei beslist.” Toch ziet de trainer kansen op meer prijzen. “Is het reëel? Ja, denk ik, als je kijkt naar de kwaliteiten. Alleen kan het nog alle kanten opgaan. We gaan gewoon elke week kijken of we kunnen winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.