Home / Algemeen / IVV met opgeheven hoofd uit beker

IVV met opgeheven hoofd uit beker

Dat tweedeklasser IVV door eersteklasser Zuidvogels op eigen veld met 0-2 uit het toernooi om de districtsbeker werd geknikkerd, was geen verrassing. De uitslag vertelde echter niet het hele verhaal van de wedstrijd. Want de opponenten, beiden koploper in hun klasse, bleken volstrekt aan elkaar gewaagd. Waar er in de eerste helft bij vlagen iets zichtbaar was van technisch en tactisch surplus bij Zuidvogels, was het IVV dat in het tweede bedrijf de toon zette in de wedstrijd. IVV-trainer Edwin Keizer stelde na afloop terecht vast dat de neutrale toeschouwer niet had kunnen aanwijzen welke van de twee ploegen de eersteklasser was en welke de tweedeklasser.

Voor de wedstrijd en voor IVV was het jammer dat de snelle rechtsbuiten van Zuidvogels doelman Mitchel Dijkstra al in de derde minuut met een lobje wist te verschalken. De thuisploeg ging driftig op zoek naar mogelijkheden om de vroege achterstand ongedaan te maken, maar de gelijkmaker kwam de gehele eerste helft geen moment in zicht. De fysiek sterke defensie van de bezoekers liet namelijk geen enkele scoringskans toe. 

“De kwaliteit van deze eersteklasser komen wij normaal gesproken maar zelden tegen, in die zin was dit voor ons vooral een heel goede leerervaring,” legde Keizer na afloop uit. “Ik ben tevreden over hoe de ploeg dit oppakte. Zeker nadat wij in de rust de organisatie nog wat beter konden neerzetten.” IVV begon in ieder geval gedreven aan de tweede helft. Al in de eerste minuut kopte Massimo Kammeron in kansrijke positie recht op de doelman. De thuisploeg greep de macht op het middenveld en aanval na aanval rolde op het de Zuidvogels-doelman af. Opnieuw echter kwamen daar geen kansen uit voort, net als in het eerste bedrijf toen Daniël Schermer nog naast medetopscorer Dylan van Os en Massimo Kammeron geposteerd stond. Mitchel Baars kon als vervanger van Schermer het verschil al evenmin maken. Lange ballen waren steevast een prooi voor de kopsterke verdedigers, en bij combinaties kwam het te weinig tot een eindpass. Zuidvogels creëerde daartegenover in de omschakeling opnieuw ook maar een enkele kans, maar als dat het geval was betrof het wel direct een hele grote.

De slotminuten waren spannend, want het drukkende IVV had uiteindelijk maar één gaatje nodig om strafschoppen af te dwingen. Het kwam er echter niet van, waarna ver in de extra tijd Zuidvogels in een 2 tegen 1-uitbraak de eindstand op 0-2 bepaalde.

“Wij waren het helemaal kwijt,” verzuchtte een Zuidvogels-speler bij het verlaten van het veld. De wissel van de sterke Huizer aanvalsleider na vijfenveertig minuten was daar zeker debet aan, maar het was bovenal de niet aflatende strijdlust van IVV dat de eersteklasser een behoorlijk lastige middag bezorgde.

“Een bekerwedstrijd verliezen is niet prettig,” benadrukte Edwin Keizer. “Maar voor ons was dit ook een fantastisch mooie oefenwedstrijd, waarin mijn ploeg liet zien zich voor het grootste deel prima te kunnen weren tegen een op hoger niveau spelende tegenstander. We bleven knokken en gaven tot het eind toe niet op. We durfden te voetballen en we durfden op te bouwen. Alleen voorin lukte het niet om effectief te zijn. Er was vandaag voor ons vooral te leren en dat hebben wij denk ik gedaan.” 

Gevraagd om vooruit te kijken waagde Keizer zich niet aan uitspraken over waar de huidige koppositie in Zondag 2b straks toe kan leiden. “De competitie is nog zo jong. Ik weet dat er een aantal sterke ploegen in onze klasse zit. Als ik naar het nu kijk, dan vind ik het jammer dat wij volgend weekeinde vrij zijn. En dan speelt er ook nog de vraag om uitstel van de komende 3 competitieronden omdat een aantal clubs niet wil spelen als er geen publiek is toegestaan. Voor mij telt juist dat wij ons ritme behouden, dat traint heel anders dan wanneer je na een onderbreking weer moet opstarten.”

Tekst en foto: Jakob Kos

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV