Edwin Keizer

IVV onderuit in Hooglanderveen

Voor IVV stond zondagmiddag een bezoek aan Hooglanderveen op het programma. Beide ploegen zijn actief in de tweede klasse zondag, IVV in A en Hooglanderveen in B. De thuisploeg pakte de 3 punten: 3-1.

Het eerste kansje was voor de bezoekers uit Landsmeer, na een goede voorzet van Yorick van der Deijl vanaf de rechterkant probeerde Jeffrey Wilders het met een halve omhaal, maar die ging over het doel. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een kopbal van Laslo Duister werd van richting veranderd en verdween in het doel. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg steeds meer controle over de wedstrijd. Zo kreeg Damian Bakker een goede kans om de bal in de verre hoek te krullen, maar doelman Mitchel Dijkstraredde knap. Zo volgden er meer kansen voor Hooglanderveen en na ruim een half uur spelen was het 2-0 dankzij een goal van Danny de Graaf. Vlak voor rust kwam IVV weer wat meer in het spel, maar het had veel kansen nodig om tot een doelpoging te komen en stond ook diverse keren buitenspel. Vlak voor rust kopte Daryl Gerritsen op de lat en kwam de bal het veld weer in. In de kluts ging de bal net niet over de lijn. Toch was het vlak daarna 2-1, toen Roy Bussmann de keeper omspeelde en de bal in het doel schoof.

Na rust was het eerste deel voor IVV, dat even dacht de 2-2 te maken maar opnieuw buitenspel stond. Een schot van Wilders ging even later nog voorlangs. Daarna kreeg Hooglanderveen weer een goede mogelijkheid, Damian Bakker kwam één op één met de keeper. Maar Danny Goedkoop was net op tijd met zijn tackle en kon zo de 3-1 voorkomen. Een paar minuten voor tijd had Hooglanderveen wel de 3-1 kunnen maken. De bal ging na hands bij een vrije trap op de stip. Mitchel Dijkstra stopte echter de te slappe inzet van Danny de Graaf. Uiteindelijk viel derde goal van de thuisploeg alsnog. Na een laatste krachtsinspanning van IVV counterde Hooglanderveen naar een goal van Nassim Barkoki.

Zo blijft Hooglanderveen kans houden om door te gaan in de beker, voor IVV is de kans groot dat het er al op zit. Volgende week staat het afsluitende duel tegen eersteklasser SVL op het programma.