Archieffoto van het duel tussen FC Weesp en IVV

IVV walst over FC Weesp heen (0-6)

Op bezoek bij FC Weesp heeft IVV weer een ruime overwinning geboekt. Op Sportpark Papelaan won de ploeg uit Landsmeer met 0-6. Overigens had de arbiter het hoofdveld van FC Weesp afgekeurd. Naar verluid kon de scheidsrechter de lijnen, in combinatie met  de licht inval, niet goed zien.

Voorafgaand aan de wedstrijd bezette FC Weesp de derde plek in de competitie, terwijl IVV tweede stond. Op papier dus een topper in de zondag tweede klasse B. Op het veld was IVV heer en meester. Halverwege de eerste helft kopte aanvalsleider Daniël Schermer de 0-1 binnen. Enkele minuten later werd de voorsprong van de Landsmeerders verdubbeld door Boyd Mak. Met zijn linkerbeen schoot hij een hoekschop binnen. Direct na de 0-2 deelde de thuisploeg een tegenstoot uit, maar het schot spatte uiteen op de lat. Met 35 minuten op de klok werd Massimo Kammeron diep gestuurd. Hij controleerde de bal goed en verschalkte doelman. De ruststand werd 0-4. Schermer legde de bal af op Aldin Mehanovic, die de bal beheerst binnen schoot.

Na de pauze ging IVV door. De bal soepel van voet naar voet ende thuisploeg werd met de rug tegen de muur gedrukt. Wel probeerde Weesp er meermaals uit te komen, maar echt dreigend werd het niet. Schermer tekende voor zijn tweede goal aan nadat de bal bij een hoekschop werd terug gekopt. Roy Bussman wist in de slotfase van het duel nog de 0-6 te maken.

Door de ruime overwinning stijgt IVV naar de eerste plaats in de competitie. Daar moet bij worden opgemerkt dat De Meer twee punten minder heeft, maar wel een wedstrijd te goed.  Volgende week zondag gaat IVV op bezoek bij RODA ‘23. Terwijl FC Weesp het in Amsterdam opneemt tegen DCG.

Bekijk hier de uitslagen, programma en de stand in de zondag tweede klasse B.