Edwin Keizer

IVV wint ook tweede competitieduel

IVV begon afgelopen week het seizoen met een overwinning. De tweede wedstrijd ontving de thuisploeg West Frisia. De ploeg van Gregory van Sauers wilde de bittere smaak van vorige week willen wegspoelen met een overwinning.

IVV liet dat echter niet zomaar toe. Met een heerlijk schemerig zonnetje boven het kort gemaaide grasveld konden de supporters een aanvallend zondagmiddag potje verwachten. De jongens van IVV waren gelijk vanaf minuut 1 erg enthousiast en het middenveld coachte de aanval nadrukkelijk vooruit om druk te zetten. West Frisia voetbalde onder de snelle druk uit en zette Michael Mantel 1 op 1 met de keeper, maar Mitchel Dijkstra hield de bal net als Iker Casillas bij Robben deed uit het doel. Binnen 3 minuten had het al 1-1 kunnen staan, maar de aanvallers waren aan het begin van de wedstrijd nog niet scherp genoeg. Opmerkelijk genoeg moest Gregory van Sauers na nog geen 5 minuten al wisselen. Jordi van Ammers verliet het veld voor Bart Groot. Het niveau lag in de beginfase erg hoog en IVV zocht vaak de ruimte achter de verdediging. Die ruimtes werden alleen telkens goed verdedigd door West Frisia, maar het geweldige afstandsschot van Roy Bussman was niet te verdedigen en ook voor Marco Smit was de bal onhoudbaar. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg West Frisia uit het niets een penalty. Brian Kaagman twijfelde niet en zette West Frisia weer naast IVV. 1-1 na 20 minuten beloofde een doelpuntrijke wedstrijd.

Het volgende doelpunt leek geen 8 minuten later er alweer in te liggen, maar West Frisia voorkwam dat. Youri Brinkman kwam van de rechtsbackpositie na een mooie individuele in het zestienmetergebied en schoot de bal tegen een verdediger van West Frisia. De spelers van IVV Landsmeer appelleerden gelijk voor hands, maar de scheidsrechter gaf niet de tweede penalty al vroeg in de eerste helft. Wat wel voor de tweede keer vroeg gebeurde in de eerste helft was een wissel aan de kant van West Frisia. Jan Blom moest het veld verlaten voor Jens Kesting. Een eerste helft die alles had werd door IVV gewonnen. Geschreeuw van de kant naar de scheidsrechter, passie, strijd en goed voetbal van beide kanten zorgden voor een aantrekkelijke eerste helft. Wessel Westerhof bracht in de laatste minuten van de eerste helft zijn ploeg wel op voorsprong. Scheidsrechter Paul Krijvenaar had een drukke eerste helft achter de rug en floot precies op de seconde af voor de rust.

IVV wilde na rust snel de 3-1 maken en creëerde ook een aantal kansen voor zichzelf, maar de kansen werden of geblokt of tegengehouden door Marco Smit.

Het geschreeuw van de zijlijn naar de scheidsrechter was ook nadrukkelijk in de tweede helft te horen. De spelers daarentegen hielden aan het begin van de tweede helft wel hun mond en gingen gewoon lekker voetballen. Nadat er even geen grote kansen te zien waren, kwam IVV na een uitstekende teamcombinatie met een afstandsschot weer even gevaarlijk voor het doel. Marco Smit, die een drukke middag had, keepte een goede wedstrijd en hield ook dit schot tegen.

De wedstrijd kreeg een rare wending toen scheidsrechter Paul Krijvenaar de grensrechter van IVV wegstuurde. Krijvenaar en de grensrechter waren het niet met elkaar eens. De wedstrijd werd op slot gegooid door een vrije trap van Boyd Mak. De tweede helft zat erg op slot en speelde zich veel af rond de middenstip. Het was een tweede helft waar veel duels werden bevochten en minder werd gevoetbald, maar IVV lukte het wel om de 3 punten uiteindelijk in eigen zak te steken.

Edwin Keizer staat met zijn ploeg na 2 wedstrijden op 6 punten. “We wisten dat we na twee wedstrijden op 6 punten konden staan, maar of ik dat had verwacht is iets te enthousiast om te zeggen,” vertelt Edwin Keizer. Ook Keizer leek geen fan te zijn van de scheidsrechter van dienst: “Ik kende deze scheidsrechter al, dus dat had ik van tevoren mijn spelers over hem verteld. In de tweede helft zijn mijn spelers op juiste manier daar mee omgegaan en daar kan ik alleen maar mijn complimenten voor geven,” aldus de IVV-trainer.

Gregory van Sauers zag zijn ploeg in de tweede helft niet boven de 2-1 komen en liep zo de 2 nederlaag in de competitie op. “In de eerste helft konden wij aardig mee met IVV Landsmeer, maar in tweede helft waren zij conditioneel beter dan wij,” vertelt Gregory van Sauers.