Home / Algemeen / IVV ziet Dave Hertog ondanks jawoord naar Pancratius verkassen

IVV ziet Dave Hertog ondanks jawoord naar Pancratius verkassen

Dave Hertog speelt volgend seizoen voor zondag tweedeklasser Pancratius. De 28-jarige spits zou in eerste instantie bij IVV blijven, maar heeft na wat onenigheid besloten daar te vertrekken.

Al meerdere keren heeft Pancratius, bij monde van zijn goede vriend Justin Ruijter, hem proberen te overtuigen van een overgang. Dit jaar ook. Op dat moment had Hertog zijn jawoord aan IVV gegeven om te blijven. “Niet zo lang geleden is er iets voorgevallen waarna ik weer contact heb gezocht met Justin. Toen is het balletje snel gaan rollen”, zegt Hertog, die vervolgens – ondanks meerdere geïnteresseerde clubs – alleen het gesprek aanging met de Badhoevedorpers. “Pancratius is een leuke club en bij mij in de buurt, dat speelt ook mee. Het is vijf minuten van mijn huis vandaan.”

De reden dat Hertog uit Landsmeer vertrek is “iets wat ik niet over me heen kan zetten”. Wat dat precies is, blijft onduidelijk. Wel was het voor hem zwaarwegend om te vertrekken. “De club baalt enorm en vindt het ook heel jammer dat het zo gelopen is. Maar ze begrijpen mij besluiten. Er zijn ook geen hard feelings naar mij toe, het is allemaal in goed overleg gegaan. Daar ben ik blij mee. Ik ben niet iemand die op een nare manier bij een club wil weggaan.”

In twee seizoenen was de spits voor onschatbare waarde voor IVV. Hertog had een groot aandeel in de promotie naar de derde klasse en ook op dat niveau scoort hij aan de lopende band. Momenteel kampt de clubtopscorer met een hamstringblessure, maar hij hoopt nog belangrijk te kunnen zijn. “Ik probeer ze via de nacompetitie naar de tweede klasse te helpen en daarna houdt mijn verhaal bij IVV op”, vervolgt Hertog, wiens teller dit seizoen op 25 treffers staat. “Hopelijk schiet ik er straks bij Pancratius net zoveel in.”

Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend