IVV zit al een maand met hoofd bij nacompetitie

Al bijna een maand zit zondag derdeklasser IVV met het hoofd bij de nacompetitie voor promotie. Vertrouwen tanken, spelers sparen en rekenen met kaartenlast heeft voorrang gekregen boven de resultaten. Ondertussen won de ploeg van Gerrie Breugem wel met 2-1 van VSV.

Het feit dat IVV zeker weet dat het nacompetitie speelt – en met een schuin oog ook alvast kan gaan kijken naar de mogelijke opponenten – zorgt ervoor dat de motivatie soms ver te zoeken is rond wedstrijden waarin weinig op het spel staat. Zo ook tegen VSV. De bezoekers, strijdend om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, durfden zelf niet om risico te nemen, waardoor het tempo van de wedstrijd erg traag was.

Toch lukte het de Landsmeerders om op tijd het verschil te maken. In de 25ste minuut opende Bas Bijvoet de score nadat Davey de Haze de bal voor het doel bracht. Na ruim een uur spelen verdubbelde invaller Jeffrey Wilders (op de plek van de uit voorzorg vervangen Dave Hertog, red.) de marge. “We hadden de wedstrijd redelijk onder controle. Het oogde vrij simpel”, zei Breugem. Tien minuten voor tijd deed Tim Sewalt iets terug, maar echt spannend werd het niet meer: 2-1.

Met vijf punten achterstand op nummer twee DCG en evenveel punten voorsprong op nummer vier ZSGOWMS eindigt IVV zo goed als zeker als derde. Dat betekent dat ze het in de nacompetitie straks zullen opnemen tegen de nummer twaalf van de tweede klasse B. Voor het zover is, zijn er nog twee competitieduels: ZSGOWMS-uit en Zwanenburg-thuis.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV