Home / slideshow / IVV’er De Haze vindt in OSV nieuwe club
Davey de Haze

IVV’er De Haze vindt in OSV nieuwe club

Davey de Haze zette als jongetje bij IVV zijn eerste stappen op het voetbalveld en kwam in het seizoen 2015/2016 in het eerste elftal terecht. Na avonturen bij HBOK, De Dijk en JOS Watergraafsmeer keerde hij in 2018 terug op het oude nest. Twee seizoenen later zegt hij IVV, tegen zijn zin in, opnieuw vaarwel.

Gebrek aan vertrouwen

De Haze hield een slecht gevoel over aan het gesprek dat hij na dit seizoen met het bestuur had. “Dat ging onder meer over de plannen van volgend jaar en mijn rol in die plannen. Ik merkte voor mezelf weinig waardering voor het hetgeen dat ik de laatste twee jaar heb gepresteerd. Voor volgend jaar miste ik bovendien vertrouwen. Links en rechts hoorde ik natuurlijk welke jongens in de selectie bleven en wie eraan worden toegevoegd.”

“Als ik trainer zou zijn of in het bestuur zou zitten, ging ik eerst met de jongens van de club om de tafel zitten. Ik kwam echter als laatste pas aan de beurt, met nog drie tot vier goede vrienden en teamgenoten. Jongens die ook uit Landsmeer komen en échte IVV’ers zijn. Ik kreeg daar simpelweg een apart gevoel van. Daarna heb ik nog wel met de trainer (Edwin Keizer, red.) gesproken, wat een fijn gesprek was, maar de trainer komt natuurlijk nieuw. Hij kent de club en mij simpelweg nog niet goed, dus die kan nog niet goed beoordelen.”

Wijziging in doelstelling

Aangezien De Haze het beste met de club voor heeft, nam hij in eerste instantie de beslissing om IVV ook volgend seizoen te helpen de ambities waar te maken. “In eerste instantie heb ik daarom mijn ja-woord gegeven aan de trainer, omdat ik een fijn gevoel aan het gesprek overhield. Hij zei daarin onder meer dat geen spelers meer erbij kwamen en dat de selectie dus rond was. Vervolgens presenteerde IVV alsnog een nieuwe speler, waarna ik dacht: ik ga verder kijken.”

Het liefst was de voetballer echter bij IVV gebleven. “Het was twee jaar geleden namelijk een prachtig project om in te stappen. Het plan was om een goede tweedeklasser te worden. Het eerste jaar zijn we direct gepromoveerd en dit jaar waren we een goede middenmoter. Die ambities zijn helaas gewijzigd, want de club wil nu naar de eerste klasse. Natuurlijk had ik dat zelf ook voor ogen, maar dit jaar worden alleen al zeven jongens van buitenaf gehaald. Daardoor krijgen de clubjongens niet het vertrouwen dat ze belangrijk zijn.”

Vertrek naar OSV

De Haze besloot vervolgens verder te kijken en kwam in contact met Maurice Renger, volgend seizoen de hoofdtrainer van OSV. “Hij belde me met de vraag of ik interesse had in een overstap. Nadat ik besloot om bij IVV weg te gaan, is het eigenlijk behoorlijk snel gegaan. Met de trainer van OSV heb ik uitstekend gesproken. Daarin kreeg ik wél het vertrouwen dat ik nodig heb om goed te presteren. Als dat niet het geval is, dan gaat het simpelweg ten koste van mijn prestaties. Ik ben blij dat ik dat bij OSV krijg.”

“OSV is een vereniging die al zo’n zes tot zeven jaar in de tweede klasse speelt met jongens uit de buurt: van Oostzaan tot Amsterdam-Noord. Het is daarom een stabiel team met een aantal jongere spelers erbij die leuk voetballen en het prima vinden om in de tweede klasse te spelen. Uiteraard wil de club bovenin meedraaien en het zo goed mogelijk doen, maar de druk is iets lager.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

Send this to a friend