SONY DSC

Jack Honsbeek neemt taken ontslagen Schenning over bij VVSB

Jack Honsbeek, vorig seizoen nog hoofdtrainer bij Legmeervogels, is sinds het ontslag van Mark Schenning afgelopen maandag ineens de hoofdverantwoordelijke bij VVSB. Maandagavond stond Honsbeek voor het eerst voor de groep bij de club uit de Tweede Divisie.

Honsbeek zal in ieder geval tot aan de winterstop (dat zijn nog vier wedstrijden) de leiding hebben over de ploeg uit Noordwijkerhout. Honsbeek: “Er komt ineens heel veel op me af. Doordat we Tweede Divisie spelen ben ik ineens landelijk nieuws, maar daar loop ik niet voor weg hoor. Het is nu mijn taak om vooral de rust te bewaren rondom het elftal.”

Foto HAV | Jack Honsbeek naast Mark Schenning tijdens de wedstrijd tegen De Dijk in augustus

“Het is wel even schakelen voor me. Als assistent wandel je er door heen en ben je vooral met de wissels bezig. Het is nu echt een hele andere functie. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dit ambieer.”

De club sprak het vertrouwen uit in Honsbeek en stelt hem dus voorlopig aan als eindverantwoordelijke. “In de winterstop gaan we evalueren en dat snap ik ook wel, maar ze moeten ook rekening houden met de verandering die nu plaats vind. Ik ga niet de heleboel omgooien. Dat is zeker niet de bedoeling. Ik hoop dat ik na de winterstop ook nog voor de groep sta. Dat zou voor mij een geweldige beloning zijn. Maar voorlopig ben ik alleen maar bezig met de jongens en het zo goed mogelijk invullen. Daar wordt ik op afgerekend. Zo sta je te werken in de eerste klasse bij Legmeervogels en zo sta je vier maanden later bij een club uit de Tweede Divisie aan het roer, maar na 21 december kan het ook weer anders zijn.

VVSB staat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats in de Tweede Divisie. Eerder dit seizoen verloor het van De Dijk en won het van AFC. Honsbeek maakte in de zomer de overstap van Legmeervogels naar VVSB om daar assistent te worden van Wilfred van Leeuwen, maar die verhuisde op het laatste moment naar FC Eindhoven.

Honsbeek zal zondag zijn debuut maken als hoofdtrainer van VVSB in de uitwedstrijd tegen De Treffers.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!