Jack Tuijp (De Dijk) stopt per direct met voetballen

Jack Tuijp heeft besloten zijn kicksen op te bergen en het voetbal vaarwel te zeggen. De 34-jarige spits van tweededivisionist De Dijk heeft per direct een punt gezet achter zijn voetballoopbaan.

“De laatste drie maanden gaat het alleen maar over de randzaken en niet over het voetbal. Bij mij is het plezier in het voetbal weg”, legt Tuijp uit. “Een aantal maanden geleden had ik al besloten om te gaan stoppen. Ik heb nu een baan en twee kleine kinderen en dan moet je een keuze gaan maken. Ik kies er nu voor om bij mijn gezin te zijn.”

De spits streek afgelopen zomer neer aan de Schellingwouderdijk om daar zijn loopbaan af te bouwen. Verdeeld over drie periodes kwam hij tot vierhonderd wedstrijden in het shirt van FC Volendam en Tuijp speelde ook voor FC Groningen, Ferencváros (Hongarije) en Helmond Sport. “Ik heb een mooie carrière en fijne momenten meegemaakt. Ik kijk tevreden terug op mijn loopbaan.”

Namens De Dijk kwam ‘Mister Volendam’ tot vijf doelpunten in twaalf wedstrijden in de Tweede Divisie. Zijn vertrek kunnen de Amsterdammers niet goed gebruiken, omdat ook Abderrahim Loukili (FC Lienden), Jerghinio Sahadewsing (Zuidvogels) en Nabil el Gourari (geen club) afgelopen periode besloten te stoppen om dezelfde redenen.

 

Verslag Roy Baltus
Foto Rob Lezer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)