RODA 23 Pancratius

Jaïr Cruden schiet Pancratius naar gelijkspel

Het is Pancratius zondagmiddag niet gelukt om de 3-1 nederlaag van vorige week tegen DWS volledig van zich af te spoelen. Trainer Danny Hijzelendoorn kwam met zijn elftal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RODA ’23.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

Vanaf de openingsfase bleek het tussen beide ploegen een schaakspel te worden, waardoor het duel niet altijd even leuk was om te bekijken. Beide ploegen besloten vanuit de formatie te opereren en zo tot kansen te komen. Het was Pancratius dat in de eerste helft een aantal grote kansen kreeg om op voorsprong te komen, maar de Badhoevedorpers gingen niet goed genoeg met de mogelijkheden om. Daardoor bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Tot een kwartier voor tijd leek het erop dat RODA ’23 en Pancratius met een 0-0 eindstand op het scorebord het einde zouden halen, maar een kwartier voor tijd brak de thuisploeg de wedstrijd volledig open. De rechtsbuiten van RODA ’23 dribbelde naar binnen en schoot met zijn goede, linkerbeen richting het doel van Pancratius. De bal ging vervolgens via een Pancratius-been, waardoor deze over de keeper in de andere hoek binnen ging.

RODA23

Een toevalstreffer, maar alsnog een flinke tik voor Pancratius. De bezoekers moesten dan ook komen om alsnog een resultaat naar huis te nemen. Dat doelpunt viel een paar minuten later alsnog. Uit een ingooi wist Pancratius slim te combineren en Jaïr Cruden te bereiken. Hij zorgde er vervolgens voor dat Pancratius alsnog een punt overhield aan de ontmoeting met RODA ’23. Door het gelijkspel wisten zowel Kampong als SO Soest twee punten uit te lopen.

“De wedstrijd geeft mij een dubbel gevoel”, legt Hijzelendoorn na het duel uit. “Als je de gehele wedstrijd bekijkt, dan is een gelijkspel wellicht terecht. Aan de andere kant: wanneer wij iets zorgvuldiger in de eindfase waren geweest, dan hadden we gewoon gewonnen. Maar uiteindelijk is het geen overwinning geworden, dus moeten we nu weer verder en naar volgende week kijken”, aldus Hijzelendoorn.

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: Koos van der Leest